Crypto recap 14 juni: Stablecoins, Microstrategy, en een bitcoin mining ban

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin bleef vandaag, na de grote dip van gisteren, rond de 22.000 dollar hangen. Altcoins presteerde daarentegen erg wisselvallig. Sommigen herstelde een beetje, maar anderen daalden velder.

Vandaag gaan we het onder andere hebben over Microstrategy, de stablecoin van Tron DAO (USDD), en over de burgemeester van New York. In de Amerikaanse staat ligt er namelijk een wetsvoorstel om bitcoin mining te verbieden voor minimaal 2 jaar. Waarom?

Mining ban New York

De burgemeester van New York heeft zich gisteren uitgesproken tegen de bitcoin mining ban. Er ligt namelijk een wetsontwerp dat mining-activiteiten wil verbieden voor de komende twee jaar. Dit zal gelden voor alle miners die niet 100% hernieuwbare energie gebruiken.

Het voorstel moet dus het ‘on-milieuvriendelijke’ minen van bitcoin een halt toeroepen De voorleggers van het wetsvoorstel willen dat alle delvers gebruik maken van hernieuwbare energie. Deze ban zal het lastiger maken voor nieuwe miners om te beginnen, maar ook voor huidige miners om door te gaan.

Daarom kwam de ‘bitcoin burgemeester’ met een voorstel. Hij wil de miners in New York een deadline geven om hun uitstoot op bepaalde data te verminderen. “Geef ons een doel, geen ban”, aldus de burgemeester.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.