Crypto recap 14 maart: Bitcoin weer op dreef en een nieuw obstakel voor Ripple

In deze video bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Vandaag gaat hij het hebben over de grote opleving van de Bitcoin koers die we de afgelopen dagen zagen. Want hoe komt het dat de grootste cryptomunt nu zo hard is gestegen? Verder heeft Ripple bovenop zijn slepende rechtszaak met de SEC te maken gekregen met nog een probleem: het platform had fondsen staan bij de inmiddels failliete Silicon Valley Bank.

Tot slot is Meta gestopt met het aanbieden van NFT’s op Instagram en Facebook – wat heeft dit allemaal te betekenen?

Banken vallen om, Bitcoin schiet omhoog

Afgelopen weekend stortte de aandelenkoers van Silicon Valley Bank in. Logisch natuurlijk, want de bank werd gedwongen een faillissementsprocedure in te gaan. Als dominosteentjes vielen de koersen van de ene na de andere Amerikaanse bank naar beneden in de afgelopen dagen.

In alle onrust zou je verwachten dat risicovolle assets zoals Bitcoin nog harder zakken dan bankenaandelen of obligaties. Maar Bitcoin lijkt dit moment juist te pakken. In de afgelopen 24 uur heeft de Bitcoin koers flinke stijgingen laten zien. Wordt Bitcoin dan toch een veilige haven voor iedereen die waarde wil vasthouden?

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • De SMA100 heeft de SMA200 op de daily gekruist van onder naar boven. Dat is een technische indicator die zeer bullish is 🚀 hopelijk mooie groene maanden int verschiet 🙏🏻

    Misschien een idee om de historische bullish cross indicator er nog eens bij te halen?

    15 maart 2023