Crypto recap 16 juni: FED verhoogt rente, president CAR over bitcoin

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin staat vandaag alweer dik in de min. Gisteren kwam de koers even erg dicht bij de all time high van 2017, maar deze werd op een paar honderd dollar na, niet aangeraakt. Altcoins reageerde erg wisselvallig, waarvan er ééntje echt tussenuit sprong; STORJ steeg maar liefst 30% in de afgelopen 24 uur.

Vandaag gaan we het hebben over de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, die de rente verhoogde met 0,75%. Daarnaast bespreken we de uitspraken van de president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, het tweede land ter wereld dat bitcoin erkende als wettig betaalmiddel.

President van de CAR is positief

Bitcoin maakte de afgelopen week een flinke domper, maar de president van het land, Faustin-Archange Touadéra, ziet het nog steeds positief in en hoopt dat mensen zich zullen verdiepen in bitcoin. “Het begrijpen van bitcoin is cruciaal om zijn ontwrichtende kracht te erkennen om welvaart op lange termijn te brengen”, vertelde hij in een tweet.

“Wiskunde houdt geen rekening met menselijke emoties. Toekomstige generaties zullen naar deze momenten kijken om onze kracht en eenheid te zien in het kiezen van het juiste pad in moeilijke tijden #BTC.”

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.