Crypto recap 17 januari: oprichters 3AC zijn terug, en krijgen Rusland en Iran gouden munt?

In deze video behandelt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Jari brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Jari het hebben over Three Arrows Capital (3AC). De opirchters van dit failliete cryptobedrijf lijken een doorstart te willen maken, maar op een wel heel aparte manier.

Daarnaast gaat hij het hebben over Rusland en Iran. De twee landen lijken namelijk samen te werken aan een stablecoin die de prijs van goud volgt.

Iran en Rusland willen stablecoin voor goud

Er gaan geruchten rond dat de centrale bank van Iran samenwerkt met de Russische overheid om een nieuwe cryptocurrency op de markt te brengen. Het gaat om een zogenaamde door goud gedekte stablecoin. Iran werkt momenteel met Rusland aan een “token van de Perzische Golf Regio” die moet dienen als betaalmiddel voor de internationale handel.

Momenteel is het doen van transacties met Bitcoin en andere cryptocurrency’s verboden in zowel Iran als Rusland. Wat dat betreft is het opvallend te noemen dat beide landen momenteel werken aan de mogelijke introductie van een eigen stablecoin. Jari vertelt je meer in de video van vandaag!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.