Crypto recap 17 mei: Terra (LUNA), Portugal, en de vertraging van de Nederlandse economie

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin deed vandaag niet heel veel, terwijl een aantal altcoins mooie groene percentages lieten zien. Vandaag hebben we het over Portugal, Terra (LUNA) en de vertraging van de Nederlandse economie – die binnenkort wel eens zou kunnen krimpen.

Portugal gaat India achterna

De Portugese Minister van Financiën kondigde aan dat het land binnenkort rekening moet houden met vermogenswinstbelasting over crypto, aldus het Portugese nieuwsmedium ECO. Dit wordt bevestigd door António Mendonça Mendes, staatssecretaris voor belastingzaken. Hiermee gaat het land India achterna, dat al maanden lijdt onder soortgelijke vermogensbelasting, maar wat is het?

‘Dit is een belasting op de winst die gemaakt wordt bij de verkoop van crypto. Koop je bitcoin voor 100 euro, maar verkoop je deze voor 1100 euro? Dan heb je 1000 euro winst, over deze winst moet je 28% belasting betalen. Ofwel, elke keer dat een Portugees crypto inwisselt voor fiatgeld, levert hij of zij meer dan een kwart in’, aldus het artikel waarin dit uitgelegd wordt.

Terra (LUNA) komt met een nieuw plan

Daarnaast komt Do Kwon, de oprichter van LUNA, met een herstelplan voor de munt. Het is maar de vraag of mensen hem nog zullen geloven na deze enorme crash. Kijk bovenstaande video om meer te weten te komen!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.