Crypto recap 18 juli: Nederlandse boete voor Binance, EU in recessie?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin steeg vandaag met 8% in een periode van 8 uur. Hiermee raakte bitcoin een prijs van 22.500 dollar. De vraag is alleen: stijgt bitcoin verder, of blijven we nog langer rond deze prijsklasse hangen?

Vandaag gaan we het hebben over de boete die De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag oplegde aan Binance. Dat lees je goed: DNB heeft een boete opgelegd van maar liefst 3,3 miljoen euro.

Daarnaast gaan we kijken naar de economie in de Europese Unie (EU). Er zijn namelijk veel tekenen waaruit we kunnen opmaken dat de EU waarschijnlijk in een recessie terecht zal komen.

De boete voor Binance

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een boete opgelegd aan de grootste cryptomarkt van de wereld. Binance bood namelijk diensten aan in Nederland, zonder dat het hiervoor een vergunning had. De prijs die de exchange hiervoor moet betalen is 3,3 miljoen euro.

Binance ontving de betreffende boete op 25 april, maar dit werd vandaag pas bekend gemaakt. Binance is het hier niet mee eens en maakt bezwaar. Dat gebeurde al ook al eerder, op 2 juni.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.