Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is vandaag met iets meer dan 1.000 dollar gezakt, terwijl de meeste altcoins met de marktleider meezakken. Vandaag hebben we een bedrijf met een Ethereum-node, een verbazingwekkend onderzoek over mining in China, en een Japanse bank die een crypto-tak wil lanceren.

Japanse bank wil crypto-tak

De grootste investeringsbank van Japan is van plan om een crypto-tak te lanceren buiten Japan. De bank kan er zo voor zorgen dat institutionele klanten kunnen hierdoor investeren in cryptocurrency en Non-Fungible Tokens (NFTs). Hiervoor wil de bank ongeveer 100 mensen aan het werk zetten.

De Financial Times schreef dat mensen met kennis over de plannen zeggen dat de bank enkele crypto-diensten bij elkaar wil brengen onder één dak. Het is de grootste investeringsbank van Japan en behoort tot de top 10 grootste banken van het land. Dit is dus geen kleine speler.

In het eerste kwartaal van 2022 had de Japanse bank 569 miljard dollar aan assets in beheer voor klanten. Als ze de poorten naar crypto voor hun institutionele beleggers openen kan er dus een hoop geld in de markt stroomt.

China nog steeds nummer 2

Daarnaast is er een bijzonder onderzoek naar buiten gekomen, waaruit blijkt dat China de nummer 2 in mining is wereldwijd. Dit is opmerkelijk aangezien het land een verbod op mining heeft ingevoerd. Kijk bovenstaande video om meer te weten te komen!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.