Crypto recap 21 juli: Tesla verkoopt bitcoin, en crypto verslaving kan ernstig zijn

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De groene dagen zijn weer voorbij. De koers van bitcoin daalde vandaag weer een beetje tot een prijs van 22.500 dollar. Hiermee zit bitcoin wel nog steeds boven het gemiddelde van de afgelopen weken.

Vandaag gaan we het hebben over crypto verslaving. Deze vorm van verslaving is redelijk nieuw, en kan in sommige gevallen erg ernstig worden.

Daarnaast gaan we het hebben over Tesla. De autogigant van Elon Musk heeft namelijk 75% van zijn bitcoin reserves verkocht. Het was te verwachten dat de koers hierdoor flink zou dumpen – aangezien de koers hard steeg bij de aankoop ervan – maar de volledige marktkapitalisatie is boven de 1 triljoen gebleven.

Ethereum Classic is een winnaar

Tesla werd gedwongen om zijn fabriek in Shanghai binnen 22 dagen te sluiten. De reden hiervoor was een grote covid-lockdown in China. Als reactie verkocht Tesla binnen no-time 75% van zijn bitcoinbezit om de kasreserves aan te vullen.

De verklaring van Elon Musk:

“De reden dat we een aantal van onze bitcoin-holdings hebben verkocht, was dat we niet zeker wisten wanneer de covid-lockdowns in China zouden verminderen, dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren.”

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.