Crypto recap 21 november: Bitcoiner uitgenodigd in het Witte Huis, Grayscale wil geen transparantie

In deze video behandelt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Jari brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over een Bitcoiner die is uitgenodigd in het Witte Huis. Jason Lowery, zoals de Bitcoiner heet, maakte vorig jaar naam als voorvechter van Bitcoin. Hij is uitgenodigd om het team van Biden te adviseren en zal spreken over het strategische belang van Bitcoin voor de Verenigde Staten.

Daarnaast gaat Jari het hebben over Grayscale, een van de grootste cryptofondsen ter wereld. Dit bedrijf weigert namelijk om transparant te zijn over zijn fondsen.

Grayscale wil niet transparant zijn

Wetgevers, gebruikers en investeerders zijn allemaal gebaat bij meer transparantie in de fondsen van crypto-exchanges, maar Grayscale spreekt dit tegen. Zij zien transparantie juist als een gevaar voor de veiligheid van hun klanten.

Sinds bekend werd dat de inmiddels failliete crypto-exchange FTX de fondsen van zijn klanten verkeerd gebruikte, willen andere exchanges en bedrijven maar al te graag ‘Proof of Reserve’ delen. Dit is het bewijs dat het bedrijf daadwerkelijk zoveel Bitcoins hebben als dat zij beweren. Grayscale wil dit liever niet doen.

Meer hierover zie je in de video van vandaag!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.