Crypto recap 21 oktober: Ripple rechtszaak en El Salvador niet blij met Bitcoin

In deze video behandelt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Jari brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over de rechtszaak van Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC moet in hun rechtszaak met Ripple namelijk e-mails delen van oud-medewerker William Hinman. Dit wordt gezien als een belangrijke stap voor Ripple. Waarom?

Daarnaast gaat Jari het hebben over El Salvador. In eerste instantie werd namelijk gedacht dat het land een goede keuze maakte met de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, maar dit ligt misschien toch iets genuanceerder.

77% van de inwoners vindt Bitcoin mislukt

El Salvador was het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Je kan er dus alles mee wat wij hier met de euro kunnen. Nu, iets meer dan een jaar na deze keuze, blijkt dat 77 procent van de Salvadoranen dit “als een mislukking” ziet.

Bitcoin was volgens president Nayib Bukele een verstandige ontwikkeling. Echter, zo bleek uit een nieuw onderzoek, dat de meeste inwoners dit een slechte keuze vonden voor het land. “Bitcoin is de meest impopulaire maatregel van de regering, de meest bekritiseerde en ook de meest betwijfelde”, zo vertelde een Salvadoraan als reactie op dit onderzoek.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.