Crypto recap 21 september: FED verhoogt rente, MicroStrategy koopt bitcoin

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin zweeft net als de afgelopen dagen rustig rond 19.000 dollar. Dit kan vandaag veranderen als de rentecijfers van de Federal Reserve (de Amerikaanse Centrale Bank) bekend worden gemaakt. Dit worden namelijk de hoogste rentecijfers sinds het bestaan van bitcoin.

Daarnaast brengt Axel je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt, zoals MicroStrategy die weer bitcoins inslaat.

Hoogste rentecijfers sinds bestaan bitcoin

De Federal Reserve maakt vandaag om 20.00 uur de nieuwe rentecijfers bekend. Het is al zeker dat deze omhoog gaan, maar de vraag is met hoeveel; 0,75% of 1,0%. Deze keer is het extra spannend, omdat de Amerikaanse rente nog nooit zo hoog is geweest sinds het bestaan van bitcoin.

Renteverhogingen zijn meestal niet goed voor bitcoin. De munt is erg volatiel, waardoor bitcoin een risicovolle belegging is. In tijden waarbij de rentes hoog zijn, is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om geld op de bank te hebben. Een verhoging van deze rentes kan er dus voor zorgen dat mensen liever hun vermogen op de bank hebben, in plaats van hun bitcoins op de blockchain (zelfs al gaan ze er niet op vooruit door de inflatie). Axel vertelt je hier meer over in zijn video!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste Kasperik,

  Ik ben kortgeleden gestart met het kopen van bitcoin maar ben er op dit moment zeer teleurgesteld over de zeer negatieve resultaten .

  Met name de grote schommelingen van laag naar hoog en binnen de kortste keren weer andersom.

  Door deze bewegingen rijst bij mij de vraag of hier
  sprake kan zijn van een groot georganiseerd instituut met enorm veel Bitcoins bezitters.

  23 september 2022