Crypto recap 23 maart: SEC jaagt verder en Bitcoin daalt na renteverhoging FED

Iedere dag bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Het is tijd om te kijken naar het laatste nieuws.

In de video van vandaag brengt Axel je weer binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Want de rust in de wereld van crypto is nog verre van teruggekeerd. Zo heeft de SEC, de Amerikaanse financiële waakhond, opnieuw de jacht geopend op grote spelers binnen de industrie. Ditmaal zijn de pijlen gericht op onder meer Coinbase, Tron-oprichter Justin Sun en een handvol beroemdheden die zich bezighielden met het promoten van crypto.

Daarnaast bespreekt Axel de ontwikkeling van een NFT-exchange op de Bitcoin-blockchain en de Bitcoin-koersschommeling die plaatsvond als reactie op de renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank.

Wie heeft de SEC nu weer in het vizier?

De Amerikaanse financiële waakhond SEC schiet opnieuw met hagel. Momenteel lopen er inmiddels een aantal rechtszaken tegen de crypto-industrie en daar komen er nu nog twee bij. Coinbase vanwege het aanbieden van stakingsproducten en Tron-oprichter Justin Sun, vanwege het mogelijk illegaal aanbieden van security’s.

Coinbase is een Amerikaanse cryptobeurs en een van de grootste van zijn soort ter wereld. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een brief naar Coinbase gestuurd, waarin het bedrijf wordt gewaarschuwd voor mogelijke juridische stappen met betrekking tot enkele van zijn stakingsproducten en aangeboden crypto’s.

Daarnaast heeft de SEC ook Justin Sun, de Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. en Rainberry Inc aangeklaagd voor de verkoop van ongeregistreerde effecten. Acht beroemdheden, waaronder Lindsay Lohan, Jake Paul, Soulja Boy, Ne-Yo en Akon zijn in dit verband aangeklaagd voor het illegaal promoten van TRX en/of BTT zonder hun vergoeding bekend te maken.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.