Crypto recap 23 mei: Cardano (ADA), Christine Lagarde, en Bitcoin adoptie

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin deed vandaag nauwelijks iets, terwijl sommige altcoins wat ruimte kregen om te bewegen. Vandaag gaan we het hebben over de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Zij vertelde bij College Tour dat crypto waardeloos is. Daarnaast gaan we het hebben over 3 eventuele landen voor crypto adoptie en andere interessante onderwerpen.

‘Crypto is waardeloos’

Ja, dit zei Christine Lagarde echt. De ECB-baas ziet cryptocurrency’s als een vorm van gokken. Hoewel ze zelf niet bepaald bekend is met crypto, is haar zoon dat wel. Helaas verloor hij wat geld hiermee, wat haar mening over digitale valuta waarschijnlijk beïnvloedt.

“Mijn uiterst bescheiden mening is dat cryptocurrency waardeloos is. Het is op niets gebaseerd en er zijn geen onderliggende activa om als veiligheidsanker te dienen”, zei ze. “Ik heb altijd beweerd dat dit soort activa zeer speculatief en extreem riskant zijn.”

Welke landen volgen El Salvador en de CAB?

Er zijn tot nu toe twee landen waarin bitcoin wordt geaccepteerd als wettig betaalmiddel; dit zijn El Salvador en de Centraal-Afrikaanse republiek. Deze landen waren een jaar geleden nog helemaal overgeleverd aan fiat geld, maar hebben nu meerdere betaalopties!

Nu heerst er natuurlijk de grote vraag: welke landen zullen volgen? Bekijk daarvoor de video van Axel hierboven!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.