Crypto recap 28 april: nog 1 jaar tot de BTC halving en de highlights van de week

In deze video bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws!

Vandaag bespreekt Axel in zijn nieuwsvideo de hoogtepunten van de afgelopen week. Zo hebben we nog maar één jaar te gaan voor de volgende Bitcoin halving, het moment waarop de beloning voor een net gemined Bitcoin-blok wordt gehalveerd. Ook werd bekend dat Apple de Bitcoin Whitepaper van zijn MacOS-apparaten verwijdert. Dit document werd eerder diep in het besturingssysteem van verschillende typen Macbooks ontdekt. De whitepaper kon je alleen vinden door een speciaal commando op je Apple-apparaat in te typen.

Verder duidt Axel uitgebreid de koersen van de afgelopen week en vertelt hij je precies hoe het komt dat deze zo onstuimig waren.

Bitcoin halvings: het draait om getallen

Bitcoin halvings zullen volgens de planning eens in de 210.000 blokken plaatsvinden, ongeveer elke 4 jaar, totdat het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin door het netwerk is uitgebracht. Een Bitcoin halving beperkt het aanbod van nieuwe munten en als de vraag gelijk blijft, dan stijgt de koers. Dat klinkt als een versimpelde weergave van de werkelijkheid, maar dit is al meerdere malen voorgekomen in het verleden.

De volgende Bitcoin halving zal naar verwachting plaatsvinden in april 2024, wanneer het aantal blokken de 740.000 bereikt. Op dat moment zal de blokbeloning dalen van 6,25 naar 3,125 Bitcoin. De exacte datum van de halvering is nog niet bekend, aangezien de tijd die nodig is om nieuwe blokken te genereren varieert.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.