Crypto recap 28 maart: Binance en CZ aangeklaagd, Coinbase werkt aan ‘flatcoin’

Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij weer snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Vandaag brengt Axel je zoals altijd binnen enkele minuten op de hoogte van de laatste nieuwstjes en ontwikkelingen binnen de cryptomarkt. Deze keer heeft hij het over Binance en zijn CEO Changpeng Zhao. De bekende cryptobeurs is aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en wordt ervan beschuldigd Bitcoin aan te bieden zonder de juiste toestemming en vergunningen. Verder bespreekt Axel de plannen van Coinbase, een andere grote cryptobeurs. Coinbase maakte bekend te willen werken aan een zogeheten ‘flatcoin’: een soort van stablecoin, waarvan de waarde samenhangt met de inflatie en een bepaalde levensstandaard. Hoe dat allemaal precies zit? Axel legt het je graag uit.

Verder is het Amerikaanse MicroStrategy van Michael Saylor weer op dreef met het inslaan van Bitcoin: het bedrijf heeft deze keer voor maar liefst zo’n 150 miljoen dollar aan BTC ingekocht. Daarnaast komen de G7-landen binnenkort op de proppen met nieuwe kaders voor regelgeving omtrent crypto. Wat zijn zij van plan?

CFTC sleept Binance en zijn CEO voor de rechter

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Binance en de CEO Changpeng Zhao (CZ) wegens het schenden van de Commodity Exchange Act. Binance is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. De CFTC beschuldigt de beurs ervan transacties in digitale activa zoals Bitcoin en Ether aan te bieden in de VS, zonder te voldoen aan de registratie- en toezichtsvereisten van de CFTC.

In de aanklacht staan verschillende overtredingen van de CFTC-regelgeving. Bijvoorbeeld het ‘aanbieden, aangaan, bevestigen van de uitvoering van, of anderszins handelen in, off-exchange commodity futures-transacties.’ Daarnaast wordt ook het aanbieden van swaps en long- en shortcontracten benoemd en wordt Binance beschuldigd van nalatig gedrag, met betrekking tot de registratievereisten van de Commissie.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.