Crypto recap 30 juni: Grayscale in beroep tegen SEC, en EU is het eens over anti-witwas autoriteit

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin kwam vandaag zelfs onder de 19.000 dollar terecht. Een prijs van 18.700 was het laagste punt van vandaag. Inmiddels zit bitcoin hier weer een beetje boven. Maar voor hoelang dat zal duren, is nog maar de vraag.

Vandaag gaan we het hebben over de Europese Unie. Zij zijn tot een overeenstemming gekomen over een anti-witwas autoriteit.

In ander nieuws gaan we het hebben over de Bitcoin spot ETF van het bedrijf Grayscale. Voor de mensen die niet weten wat dit is: een ETF is de afkorting van een Exchange Traded Fund. Dit is een fonds wat ervoor zorgt dat mensen indirect kunnen investeren in bitcoin.

ETF geweigerd, Grayscale in beroep

Het is al sinds 2017 dat Grayscale een bitcoin spot ETF wil opzetten. Echter, de Securities and Exchange Commission (SEC) denkt daar anders over.

De SEC zegt namelijk dat als de New York Stock Exchange (NYSE) de handel in de bitcoin ETF van Grayscale aanbiedt, ze beleggers blootstellen aan manipulatie en fraude. Grayscale is het niet eens met deze beslissing en gaat het aanvechten.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.