Crypto recap 4 juli: Colombia gaat Ripple (XRP) gebruiken, en wordt crypto legaal in Mexico?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin hangt nog steeds tussen een de 19.000 en 20.000 dollar. Bitcoin heeft aardig wat kracht verloren, waardoor het niet meer veel beweging laat zien. Voor sommigen is dat positief, maar anderen zien de munt graag weer boven de 20.000 dollar uitstijgen.

Vandaag gaan we het hebben over een zeer interessante toepassing voor Ripple door de Colombiaanse regering. Daarnaast is er in Mexico een wetsvoorstel ingediend om bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Gaat het land El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek achterna?

Wordt crypto legaal in Mexico?

De Mexicaanse politicus Indira Kempis heeft een wetsvoorstel ingediend dat van bitcoin wettig betaalmiddel in het land moet maken. Het doel hiervan is om de Mexicaanse burgers meer te betrekken in het financiële systeem. Alleen is de centrale bank van Mexico het hier natuurlijk niet mee eens. Die ziet het waarschijnlijk eerder als een dreiging dan een oplossing.

Toch zou de centrale bank van Mexico zijn ogen niet moeten sluiten voor dit wetsvoorstel. Het land heeft een groot deel van de bevolking die moeite heeft om toegang te krijgen tot financiële producten en bijbehorend onderwijs.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.