Crypto recap 6 juni: Binance en Coinbase aangeklaagd en hack bij Atomic Wallet

Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij weer snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Er valt vandaag weer veel groot cryptonieuws te lezen. Zo heeft de SEC zich opnieuw laten gelden: de Amerikaanse financiële waakhond sleept twee van de grootste cryptobeurzen ter wereld voor de rechter. De aanklachten draaien voornamelijk om het niet naleven van de effectenwetgeving. Ook bracht de SEC een lijst van 10 cryptomunten naar buiten die zouden moeten worden aangemerkt als effecten. Over wat dit allemaal inhoudt vertelt Axel je meer.

Daarnaast heeft ook Atomic Wallet, een crypto wallet-applicatie deze week flinke pech gehad. Hackers stalen vermoedelijk miljoenen aan crypto van gebruikers, van wie sommigen al hun crypto zagen verdwijnen. Hoe gaat dit nu verder?

SEC klaagt Binance en Coinbase aan in VS

Het is nooit rustig in de cryptowereld. De SEC, de Amerikaanse financiële waakhond, heeft maar liefst 2 nieuwe rechtszaken aangespannen, ditmaal tegen cryptobeurzen Binance en Coinbase, twee van de grootste spelers in de sector. 

Binance wordt door de SEC beschuldigd van het niet naleven van de effectenwetgeving. De Amerikaanse waakhond klaagt daabrij niet alleen Binance aan, maar ook BAM Trading en Binance.US. De aanklacht tegen Coinbase luidt eveneens: het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

De cryptomarkt is tot tweemaal toe hevig geschrokken: zo’n beetje elke crypto koers is minimaal 5% gedaald en ook de aandelen van Coinbase daalden maar liefst 15% in waarde.

Stap veilig over naar BLOX

Heb jij crypto staan bij Binance, Coinbase of het gestopte Litebit en vind je de huidige ontwikkelingen wel erg spannend worden? Overweeg dan een veilig alternatief en breng je coins onder bij BLOX. Wij bieden jou namelijk een gratis overstapservice! Maak een BLOX-account aan en stort je crypto kosteloos naar je kluis.

Stap gratis over op BLOX ➜
Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.