Crypto recap 7 december: Hoe goed doen voetbal-tokens het dit WK?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over een nieuwe Ledger wallet, cryptobelasting in de EU en over de CBDC van Nigeria.

Daarnaast neemt hij een duik in de zogenaamde fantokens. Dit zijn cryptovaluta die zijn opgericht als token van bijvoorbeeld een voetbalclub.

Fan-Tokens en het WK voetbal

Fantokens zijn cryptoā€™s gekoppeld aan sportclubs, teams of muzikanten. Je zou verwachten dat het WK een prachtmoment is voor de fantokens van nationale voetbalteams om te shinen, maar niets is minder waar. Het lukt de tokens niet om de aandacht van de fans vast te houden, alle nationale fantokens zijn gekelderd.

Tussen Portugal, Spanje, BraziliĆ« en ArgentiniĆ« zijn de bijbehorende digitale tokens tussen 60% en 88% procent in prijs gedaald sinds de start van het WK op 20 november. Dit ondanks het feit dat BraziliĆ«, ArgentiniĆ« en Portugal de kwartfinales hebben bereikt, en Spanje werd ook gezien als kanshebber totdat ze de keeper van Marokko tegenkwamen en spontaan vergaten wat penaltyā€™s zijn.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • fIJNE AVOND aXEL

    7 december 2022