Crypto recap 7 juni: Nieuw crypto wetsontwerp in de VS, en Binance onder controle

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin maakte vandaag een flinke domper. Het was zelfs zo erg dat bitcoin meer dan 5% daalde in een periode van 4 uur. Dit was de grootste daling in dit tijdsbestek sinds vorige maand, en de meeste altcoins presteerden nog slechter.

Vandaag gaan we het onder andere hebben over het nieuwe wetsontwerp in de VS, en over de controles op Binance.

Het nieuwe (gelekte) wetsvoorstel

Een nieuw Amerikaans wetsvoorstel moet crypto opnemen in het financiële systeem van de VS. De Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft dit wetsvoorstel ingediend met als doel digitale activa volledig te integreren. Zij werkte hiervoor samen met Kirsten Gillibrand, een andere senator uit de Verenigde Staten.

Dit wetsvoorstel zou vandaag sowieso uitgebracht worden, maar vanochtend werd het al gelekt (als we verschillende twitteraars) mogen geloven. In deze uitgelekte versie worden belangrijke aandachtspunten voor de toezichthouders belicht. Hierbij worden decentralized finance (De-Fi), stablecoins, Decentralized Autonomous Organisations (DAO’s) en crypto exchanges genoemd.

Daarnaast kwam vandaag het nieuws dat crypto exchange Binance een probleempje heeft. Dit zorgde voor een hoop ophef en waarschijnlijk ook voor de dalende BNB koers.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Axel vertelt je alles wat je moet weten in de bovenstaande video van BTC Direct!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.