Crypto recap 7 september: Bitcoin onder 19.000 dollar, Nederland grootste economische stijger in EU

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is gisteren met maar liefst 5% gezakt. Daarom gaan we in de analyse van vandaag kijken of er nog hoop is. Meer hierover lees je vandaag in de analyse van Kasper met onderbouwing van grafieken.

Vandaag gaan praten we je bij over de stijgende Nederlandse economie. Daarnaast gaan we het onder andere hebben over de futuresmarkt.

Wat is een futuresmarkt?

Gisteravond rond 19:00 zakte de bitcoin koers opeens in elkaar. Binnen drie uur daalde de bitcoin waarde met 1.000 euro naar 19.000 euro, en vandaag zakte deze weer verder.

Die daling heeft grote gevolgen voor de futuresmarkt. Vandaag wordt je bijgepraat over deze markt, die verschilt van de ‘normale’ markt. De normale markt noemt men ookwel de spotmarkt (waar je ‘on the spot’ koopt), maar een futuresmarkt werkt anders.

In een futuresmarkt koop je geen echte crypto, maar contracten die je in de toekomst (vandaar future) pas hoeft in te lossen. Deze contracten zijn gebaseerd op de activiteit op de spotmarkt. Zo kan je een contract kopen waarin staat dat je er van uitgaat dat de bitcoin koers in twee weken hoger of lager is dan nu. Meer over deze markt zie je vandaag in de video van Axel!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.