Crypto recap 8 december: Do Kwon beschuldigt Sam Bankman-Fried, Paraguay stelt cryptowet uit

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over twee bekende personen uit de cryptomarkt, maar niet de meest geliefde. Do Kwon (ex-Terra Luna) beschuldigt Sam Bankman-Fried (ex-FTX). Dit is een ultiem geval van ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’.

Daarnaast gaat hij het hebben over Paraguay. Het Zuid-Amerikaanse land heeft namelijk een crypto-wet afgekeurd.

Paraguay stelt crypto-wet uit

Paraguay is er niet in geslaagd een wet aan te nemen die crypto zou reguleren. Dit is jammer voor de Bitcoin miners in het land, aangezien dit ervoor zou zorgen dat hun werkveld erkent wordt door de overheid. Dit zou erg veel kansen bieden voor het Zuid-Amerikaanse land.

Paraguay heeft een van de goedkoopste energietarieven ter wereld, wat goed is voor het minen van Bitcoin. De Itaipudam, een van de grootste dammen ter wereld, zorgt namelijk voor een zeer groene en goedkope manier om energie op te wekken.

Er wordt nog vaak bericht over het vervuilende karakter van Bitcoin, wat niet altijd klopt. Hierin wordt de uitstoot van BTC vaak gemeten in vergelijking met bijvoorbeeld goud.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.