Crypto scoort: steeds meer investeringen in betaald voetbal

De nationale voetbalcompetities staan weer op het punt te beginnen. De Nederlandse competitie trapt zaterdag af met de Johan Cruijfschaal, waar landskampioen PSV het opneemt tegen bekerwinnaar Feyenoord.

Maar niet alleen voor voetballiefhebbers is het begin van het nieuwe seizoen spannend. Dit jaar lijkt crypto ook zijn intrede te doen in het betaalde voetbal. Lees hier over de rol van cryptocurrencies bij Wolverhampton, Roda JC en Arsenal!

Wolverhampton

De Engelse Premier League-club Wolverhampton Wanderers speelt dit seizoen met het logo van cryptocurrency exchange Coin Deal als shirtsponsor. De Cypriotische crypto exchange zet hiermee een belangrijke stap richting het promoten van cryptocurrencies.

Voetbal is namelijk een enorme markt. Niet alleen in Engeland, maar in de hele wereld. Volgens een onderzoek van GlobalWebIndex heeft de Premier League bijvoorbeeld ook een grote fanbase in Indonesië en Vietnam.

Roda JC

Ook in Nederland kwam er deze week opvallend nieuws. Het Nederlandse cryptobedrijf Libereum wil mogelijk gaan investeren in Roda JC.

Libereum is een ICO die is opgericht met maar één doel: het opkopen van een voetbalclub uit Europa. Hiermee hopen zij cryptocurrencies te promoten. Volgens Voetbalzone waren er eerder gesprekken met de Spaanse voetbalclub Elche. Nu hopen zij Roda JC in handen te krijgen.

Arsenal

In januari dit jaar werd bekend dat Arsenal in zee ging met CashBet Coin. Dit is een token die mensen kunnen uitgeven op een online goksite.

Op 13 juni bereikte de munt een All Time High van bijna 50 dollarcent. Inmiddels is de token niet meer waard dan 5 cent. Investeren in deze cryptomunt bleek dus een slechte gok te zijn.

Crypto op het voetbalveld

Cryptocurrency wordt steeds meer zichtbaar op allerlei terreinen, zo ook op het voetbalveld. Afgelopen week werd dit met Wolverhampton en Roda JC nogmaals duidelijk. Welke partijen hebben nog meer de ballen om te investeren in het betaalde voetbal?

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.