Verdien cryptocurrency met minen voor onderzoek tegen coronavirus

Cryptocurrency verdienen terwijl je bijdraagt aan het COVID-19 onderzoek? Dat kan sinds kort, door middel van een initiatief van CPUcoin in samenwerking met Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC).

Hoe werkt het?

Het idee van het initiatief is dat je ongebruikte rekenkracht van je computer gebruikt voor het onderzoek naar het coronavirus. Eerst download en installeer je het miningprogramma van CPUcoin. Daarmee kan je open-source programma’s steunen zoals de IBM World Community Grid en Rosetta@home. Tegelijkertijd kan je daarmee cryptocurrency’s verdienen.

Rosetta@home richt zich op het onderzoek naar eiwitten die het nieuwe coronavirus omvatten, om behandeling en diagnose te ontwikkelen.

IBM World Community Grid werkt aan het voorspellen van de effectiviteit van bepaalde chemische verbindingen als mogelijke behandelingen voor COVID-19.

Krijg CPUcoin terug

Zodra het CGN Miner platform detecteert wanneer iemand COVID-19 projecten ondersteunt, ontvangt de gebruiker CPUcoins. Dit is een utility token die kan worden geruild voor andere crypto’s. Denk bijvoorbeeld aan bitcoin, tether en ether. Je kan deze crypto’s bijvoorbeeld ruilen op ProBit Exchange, die CPUcoin (CPU) accepteert.

Dit is geen beleggingsadvies, maar kijk je naar de hele historie van CPU, dan loont het de moeite om de coin te traden voor een andere cryptomunt. Zowel in dollar als in bitcoin is CPU het afgelopen jaar vooral in waarde gedaald.

Op dagniveau doet de coin het trouwens wel goed, vandaag is de waarde met 13 procent gestegen.

Directeur is blij met samenwerking

Sean Barger is directeur van CPUcoin. Hij sprak in een interview met Cointelegraph over het project:

“CPUcoin is niet in het bezit van computerinfrastructuur. De coin is in het bezit van alle deelnemers, ook wel CGN Miners genoemd. Miners worden beloond voor hun computertijd in CPUcoin’s cryptocurrency: CPU.”

Barger is van mening dat het partnership van CPUcoin met BOINC een “cruciale mijlpaal” vormt in de voortdurende zoektocht van blockchain- en cryptobedrijven naar mainstream adoptie.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.