Ubisoft op E3: Cryptocurrency vervangt Britse pond in Watch Dogs Legion

Gamedeveloper Ubisoft heeft op de E3 in Los Angeles Watch Dogs Legion aangekondigd. In dit derde deel van de Watch Dogs reeks speelt cryptocurrency een grote rol. De Electronic Entertainment Expo (E3) is hét game event van de het jaar en zorgt er dan ook voor dat de harten van gameliefhebbers sneller kloppen.

Londen na de Brexit verder met cryptocurrency

De game Watch Dogs Legion speelt zich af in Londen, een aantal jaar in de toekomst. De Brexit is voorbij, en Groot-Brittanië is veranderd in een totalitaire surveillancestaat. Denk aan een high tech vergaming van 1984. Overal vliegen drones die de bewoners in de gaten houden. De Britse Pond bestaat niet meer en is vervangen door cryptocurrency.

Game designer Kent Hudson vertelt erover: ‘We hebben een versie van Londen gecreëerd die niet ver van onze toekomst vandaan ligt. Een toekomst waarin technologie een donkere wending heeft genomen, en waarin de maatschappij op instorten staat.’

Hudson gaat verder: ‘In het kort, Londen ziet haar ondergang tegemoet. Het is een tijd van sociale crisis. Artificial Intelligence verwoest de economie, de Britse Pond is ingestort en is vervangen door cryptocurrency, en de georganiseerde misdaad kent een heropleving.

Welke rol speelt cryptocurrency in Watch Dogs Legion?

Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de rol van cryptocurrency in Watch Dogs Legion. Speelt het een belangrijke rol in de game? Of wordt er niet veel aandacht aan cryptocurrency besteedt? En gebruikt Watch Dogs bitcoin als cryptocurrency, of is er sprake van een zelfbedachte cryptomunt? Daar heeft Ubisoft nog niks over gezegd. Misschien gaan ze wel voor Dogecoin.

De game Watch Dogs Legion werd op 10 juni gepresenteerd op E3. Watch Dogs Legion komt op 6 maart 2020 uit en is beschikbaar voor Playstation 4, Xbox One en pc. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Bekijk hier de cinematic trailer van Watch Dogs Legion:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.