Amerikanen zien bitcoin als manier om inflatie en corruptie te bestrijden

Uit onderzoek van peer-2-peer exchange Paxful blijkt dat steeds meer Amerikanen bitcoin zien als alternatief op het huidige financieel systeem.

Inflatie en corruptie bestrijden met bitcoin

Ruim de helft van de ondervraagden (50,4%) zien bitcoin als een manier om inflatie en corruptie te bestrijden. Bijna zeventig procent (69,2%) van de respondenten zien het doen van betalingen als de belangrijkste use-case van bitcoin.

De meerderheid van de onderzoeksgroep denkt dat bitcoin in de komende zes tot tien jaar mainstream gaat worden. Een andere grote groep denkt dat bitcoin en cryptocurrency een bubbel is, die op knappen staat.

Volgens Artur Scahabck, mede-oprichter van Paxful, is het belangrijk dat bitcoin meer bekendheid gaat krijgen. In een interview met Cointelegraph vertelt hij daar het volgende over:

Ik weet nog toen we voor het eerst startte, niemand ooit gehoord had van bitcoin of wist überhaupt van het woord bitcoin. Maar uit onze onderzoeken van dit jaar en afgelopen jaar blijkt dat meer mensen hebben gehoord van cryptocurrency, en dat zij crtypo linken met andere concepten zoals geld en technologie. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik ben erg benieuwd naar meer producten die helpen cryptocurrency meer mainstream te maken.

Over adoptie gesproken, een groot deel van de respondenten (53,8%) gelooft dat een gebrek aan kennis de adoptie van bitcoin en cryptocurrency’s tegenhoudt. Dat is ook niet gek, cryptocurrency kan voor nieuwelingen ingewikkeld en spannend zijn. Wil je meer leren over cryptocurrency? Bekijk dan onze uitgebreide kennisbank vol interessante artikelen:

Bekijk kennisbank

Meer uitdagingen voor de toekomst

Andere factoren die adoptie helpen zijn volgens het onderzoek mobiel minen, het terugkeren van altcoins, institutionele investeringen en het gebruik van blockchaintechnologie door bedrijven. Toch blijft kennis het belangrijkste pijnpunt. Scahabck nogmaals aan het woord:

We weten dat meer mensen van cryptocurrency gehoord hebben. Maar waarschijnlijk horen zij ook van crypto op de verkeerde manier, zoals gokken en multi-level scams. In het mainstream publiek is nog steeds angst hiervoor. Voor de crypto-industrie is het een grote uitdaging om deze angst weg te nemen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.