Cryptocurrency Waves stijgt 40%

Zo, altcoin Waves stijgt vandaag met 40%. De munt heeft de afgelopen dagen flink ingeleverd, maar maakt dat in één klap goed.

Bekijk hier de koers van Waves. Vanochtend om 09:10 uur topte de waarde op 10,80 euro.

Belangrijke statistieken

De prijs van Waves is momenteel 10,15 euro en de afgelopen 24 uur is er voor bijna 580 miljoen euro in verhandeld. Uiteraard is de marktkapitalisatie ook gestegen, deze is nu 1,04 miljard euro en van de totale cryptomarkt, bestaat 0,07% uit Waves. James Bond stijl dus.

Waves bereikte zijn hoogste prijs op 4 mei 2021, toen topte de koers op 38,33 euro, dus er is nog alle ruimte om te groeien zou je zeggen. Of als je je glas melk al half leeg hebt gedronken: sindsdien is er nog maar 1/3e over van de waarde. De laagste prijs sinds de ATH was 6,77 euro, en dat bleek het perfecte koopmoment te zijn. De hoogste waarde sinds het bereiken van de ATH, is 27,95 op 15 oktober.

Aanbod wijkt af

Het huidige circulerende aanbod van Waves is 107,32 miljoen coins en dat is gek. Waves ze eerder namelijk dat er een maximaal aanbod zou kunnen zijn van 100 miljoen coins, aldus websites zoals Coingecko en Coinmarketcap.

Maximaal aanbod vind je meestal terug als max supply. Dit getal geeft elke munt weer die ooit heeft bestaan, en ooit zal bestaan. Traders kijken naar dit getal om te bepalen of een crypto schaars is. Bij het circulerende aanbod wordt alleen gekeken naar coins die publiekelijk te verhandelen zijn. Dus hier worden coins die geburned, vastzitten in een stakingmechanise, of andere beperkende omstandigheden niet meegerekend.

Waves maakt gebruik van staking, het is op basis van marktkapitalisatie zelfs de 14e grootste proof-of-stake protocol. Je zou verwachten dat er een heleboel coins vastzitten vanwege staking, maar toch is het circulerende aanbod hoger dan de max supply.

De reden is eigenlijk heel simpel. In 2019 is Waves van koers veranderd, en sindsdien is er geen max supply meer. Nodes mogen bij elk blok zelf bepalen hoe hoog de blokbeloning is.

Verwachting koers Waves

Hieronder zoomen we uit op de grafiek van Waves. Wat je hier ziet, is dat de koers nu een stevige weerstand tegenkomt. Geen financieel advies, maar wel een mooie plek om een short te openen.

Krijg 10 euro Waves

Wil jij snel handelen en de golf volgen? Begin met 10 euro gratis van ons. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderin het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om Waves te kopen.

Maak account aan

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.