Crypto’s OMG, REN en QTUM stijgen harder dan Bitcoin en Ethereum

Bitcoin profiteert op dit moment optimaal van alle commotie en ellende in het traditionele financiële systeem, maar er zijn een paar altcoins die het nog beter doen.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin voor 2023 op een plus van ongeveer 70 procent, maar OMG Network (OMG) schrijft een plus van 107 procent, REN staat 118 procent in het groen en QTUM op een respectabele 83 procent. Wat is er gaande bij deze projecten?

OMG Network

De koersexplosie van OMG Network (OMG) is wellicht de vreemdste van allemaal. Coinbase maakte namelijk op 15 maart bekend dat het onder andere OMG van zijn beursplatform zou verwijderen op 29 maart.

Op dit moment is de token nog verhandelbaar, maar vanaf 29 maart niet meer. Meestal zorgt dat juist voor gigantische koersdalingen, maar in dit geval zien we het tegenovergestelde gebeuren.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag of deze token dit positieve sentiment kan doorzetten. Als een partij als Coinbase de stekker eruit trekt, dan belooft dat over het algemeen weinig goeds voor de toekomst.

Het Ren protocol

De stijging van Ren lijkt vooral voort te komen uit de groeiende interesse in projecten die meerdere blockchains bestrijken. Ren maakt het mogelijk om digitale assets van de ene naar de andere blockchain over te brengen.

“Het narratief over een ‘multichain’ toekomst begint aan te slaan”, aldus Charles Storry van Phuture. Ren lijkt daar op dit moment van te profiteren.

Je kunt Ren bijvoorbeeld gebruiken om Bitcoin naar Ethereum te brengen. Zo is het dankzij Ren mogelijk om met Bitcoin te spelen in de DeFi-toepassingen van Ethereum.

QTUM

Wat QTUM betreft is het lastiger om aan te geven waar de stijging precies inzit. In die zin is deze token wel een goed voorbeeld van wat je vaak ziet als Bitcoin aan een goede run bezig is. Vaak zie je tijdens koersexplosies van Bitcoin dat altcoins in eerste instantie wat achterblijven, om vervolgens ook aan een run omhoog te beginnen.

Het lijkt erop dat QTUM ook profiteert van de bankencrisis en de vlucht naar alternatieve assets die daardoor langzaam ontstaat. Waar Bitcoin met ongeveer 70 procent de lucht inging in 2023, staat QTUM tot nu toe op een plus van ruim 80 procent.

Alle coins in dit artikel zijn verkrijgbaar in cryptoapp BLOX.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.