Categorieën: Overig

Voor de liefhebber komt binnenkort Craig Wright The Movie, over de ‘uitvinder’ van bitcoin

Calvin Ayre, een uitgesproken fan van Craig Wright en Bitcoin SV, financiert een nieuwe documentaire en boek over het leven van de wannabe Satothi.

Filmen is al begonnen

Op 12 augustus tweette Ayre dat hij zijn goedkeuring heeft gegeven voor het starten van de productie, er is zelfs al gefilmd. Ayre zei dat hij een documentaire filmploeg uit Londen heeft ingehuurd en dat ze alles doornemen met betrekking tot Wright’s bewering dat hij Satoshi Nakamoto is.

De reacties op het nieuws zijn nogal verdeeld, zelfs onder BSV’ers. Neil Gallacher zei: ‘Hoe meer bekendheid over dit onderwerp, hoe beter voor iedereen’, maar Crypto Geek noemt het een propagandastuk.

Ayre zei ook dat hij een onderzoeksverslaggever heeft ingehuurd om een ​​boek over Wright te schrijven, nadat de Australische uitgever Affirm Pres Behind The Mask: Craig Wright and the Battle for Bitcoin in januari had geannuleerd.

Het mysterie van het geannuleerde boek

Affirm Press gaf als reden dat de dreiging van een rechtszaak te groot was. Ayre bood aan het boek zelf te financieren en uit te geven, maar dat leidde toen nog tot niets. Ayre heeft het plan toch doorgezet en zei deze week dat hij nu met een schrijver werkt aan een eigen boek.

De auteurs van Behind The Mask hebben niet expliciet laten weten waarom ze niet verder zijn gegaan met het boek. Maar stel dat zo onomstotelijk bewijs hadden gevonden dat Craig Wright toch Satoshi Nakamoto niet is, dan moeten ze oppassen.

Wright heeft er namelijk een handje van om rechtszaken aan te spannen, ook al heeft hij geen kans van slagen. Hij deed dat bijvoorbeeld tegen Blockstream CEO Adam Back en Ethereum oprichter Vitalik Buterin wegens laster. Althans, hij vatte het op als laster dat zij zijn claims dat hij Satoshi is niet geloofden. Uiteindelijk heeft hij beide zaken laten vallen.

Een soortgelijke zaak tegen Roger Ver werd in mei door een Britse rechtbank ingetrokken. Er loopt een zaak tegen podcaster Peter McCormack, hij werd onlangs veroordeeld tot het betalen van ongeveer 24.000 dollar aan kosten aan Wright. De ontdekking van de zaak begint op 4 september.

Satoshi heeft een zus en wil ook een film

Craig Wright is niet het enige lid van zijn familie met de ambitie om in een cryptogerelateerde film te spelen. Zijn zus, Lisa N Edwards (die een tradinggroep runt genaamd Satoshi’s Sister), werkt aan een film genaamd CoinRunners, gebaseerd op haar leven als Bitcoin-handelaar.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

13 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

16 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

18 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

19 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

21 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!