‘Bitcoin daling van 50% stelt niets voor, hoort erbij’

Jessie Powel was te gast in het Liz Claman-programma van Fox Business. De CEO van cryptobeurs Kraken deelde zijn mening over de prijsveranderingen van bitcoin. Powell zei dat voor hem de recente dalingen van de bitcoin koers vergelijkbaar zijn met een typische wandeling in het park.

Hij vergelijkt dit met de achtbaanrit van bitcoin van de afgelopen 10 jaar. Historisch gezien stelt het eigenlijk maar weinig voor.

Nieuw in bitcoin?

Powell gaf ook commentaar op die mensen die nog niet zo heel lang in bitcoin en andere cryptocurrency’s hebben geïnvesteerd. Naar zijn mening begrijpen velen niet hoe cryptocurrency’s werken, omdat ze denken dat het gemakkelijk is en je er snel geld mee kan verdienen.

De CEO van Kraken rechtvaardigde zijn mening door het feit dat het moeilijk is om de prijs van een cryptocurrency vast te houden en dat er veel factoren van afhangen. Hij sprak zijn overtuiging uit dat er niets gewoon op de markt gebeurt en het feit dat de koers van Ethereum lager is dan 2.000 dollar(op het moment dat dit artikel wordt geschreven), laat zien dat het ook door iets is verankerd.

Snap de markt

Powell benadrukte ook het belang van fundamentele kennis en de psychologie van de markt. Volgens zijn mening overtrof bitcoin alle andere activa in zijn groei, en ondanks alle negatieve factoren blijft het jaarlijks met meer dan 200% groeien.

Hij keek ook naar de huidige koersbewegingen en vindt het normaal dat de bitcoin koers nu zo op en neer gaat, zeker in de context van een tijdslijn op de langere termijn. Powell zegt namelijk dat het nog wel even kan duren voordat de cryptomarkt zich stabiliseert, maar niet al te lang meer. Maar voor nu moeten houders en handelaren van cryptocurrency prijsschommelingen als normaal accepteren.

En als je een beetje een handige Harry bent, dan kan je er zelfs gebruik van maken.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.