Dash ziet verdubbeling in aantal commerciële betalingen in Zuid-Amerika

Het aantal betalingen met dash is met 104 procent gestegen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit een financieel verslag wat dash heeft gedeeld met investeerders. De stijging in het aantal betalingen komt vooral door meer samenwerkingen in Zuid-Amerika.

Groei op alle fronten

Er waren meer dan 100.000 actieve wallets in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is een stijging van 214 procent ten opzichte van een jaar geleden, en 21 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

De mediaan van het aantal dagelijkse betalingen is gegroeid naar 17.127, een stijging van 104 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze groei werd gestimuleerd door verschillende partnerschappen in Latijns-Amerikaanse landen, met name in Venezuela en Brazilië.

Zo is het bijvoorbeeld sinds januari mogelijk om met dash te betalen in filialen van de Burger King in Venezuela. Daarnaast accepteren duizenden andere winkeliers dash.

In Brazilië kunnen nu meer dan 2,5 miljoen winkeliers dash als betaalmiddel accepteren via oplossingen zoals ATAR Pay.

Ook de koers van dash doet het goed

Kijken we puur naar het eerste kwartaal, dan heeft de prijs van dash het ook uitstekend gedaan. In deze periode is de koers namelijk met 60 procent gestegen. Dat is de beste driemaandelijkse groei van dash sinds het laatste kwartaal van 2017.

Je kan stellen dat de beweeglijkheid van de koers het gebruik van dash als betaalmiddel afschrikt. Maar volgens Fernando Gutierrez is dat niet het geval. Hij is marketing manager bij de Dash Core Group:

“Gebruikers geven meer uit als de prijs stijgt omdat ze rijker worden en omdat ze het gevoel hebben dat ze een betere deal krijgen. De prestaties van de koers zorgen daarom juist voor meer dagelijkse transacties op de lange termijn.”

Gemiddeld werd er dagelijks voor 37 miljoen dollar aan dash verhandeld op internationale cryptocurrency beurzen. Dat is een stijging van 987 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, en een stijging van 686 procent op jaarbasis.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.