Consensus 2018 is van start

Op 14 mei is in New York Consensus 2018 van start gegaan. Dit blockchain evenement is een van de grootste van de wereld.

Drie dagen lang blockchain, blockchain en nog eens blockchain!

Op het driedaagse congres zijn allerlei invloedrijke mensen uit de blockchainwereld aanwezig. Er zijn startups, investeerders, financiële instellingen, overheidsfunctionarissen en nog veel meer.

Het evenement is net als elk vakevenement bedoeld om de nieuwste snufjes in de industrie te showen. Ook wordt er gesproken over de toekomst van blockchain en cryptocurrencies.

Zo is er dit jaar een paneldiscussie met blockchainguru Don Tapscott en Fred Smith, de CEO van FedEX. Fedex is een van de koplopers in blockchain binnen de logistieke sector. Ook is er een lezing van CFTC-commissaris Brian Quintenz waarin hij over regulering zal spreken. Samen met de SEC vormt de CFTC het Amerikaanse equivalent van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. CFTC staat voor U.S. Commodity Futures Trading Commission.

De CFTC is al enkele maanden bezig om te bepalen of en hoe crypto’s en ICO’s gereguleerd moeten worden. De kans dat er een invloedrijke uitspraak gedaan wordt is dan ook aanwezig.

Voor alle mensen die er in New York niet bij kunnen zijn: Op de website van Coindesk volg je de Consensus via een livestream.

Onderdeel van blockchain week NY

Consensus 2018 is onderdeel van een groter blockchainevent in de stad New York. De hele week staat in het teken van deze innovatieve technologie. 

Naast verschillende hackathons en een heuse blockchain banenmarkt zijn er allerlei blockchainevenementen in de stad. Zo zijn er events over blockchain voor vrijwel elke sector. Er is een event blockchain for lawyers, blockchain in business, blockchain in accounting en ga zo maar door. Als kers op de taart is er een Ripple communitynight met een optreden van Snoop Dogg!

‘Bullrun in the making’

Tom Lee van Fundstrat Global Advisors is er van overtuigd dat de bullrun tijdens en na de Consensus groter dan ooit zal zijn. Hij baseert zijn mening op de koers tijdens en na de Consensus van de afgelopen jaren.

De Consensus 2017 was het startschot voor een langdurige bullrun. In de drie maanden na de conferentie steeg de bitcoinkoers met ruim 96%. De marketcap van alle crypto’s bij elkaar groeide in die maanden met ruim 143%. Of dit door de Consensus komt is niet hard te maken maar historisch gezien zijn de komende maanden dus goede tijden voor de cryptomarkt. Wij gaan er in ieder geval eens lekker voor zitten en wachten het af!

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.