winklevos

De gebroeders Winklevoss gaan ondanks koers bitcoin letterlijk to the moon

Tyler Winklevoss en zijn broer betaalden vijf jaar geleden met bitcoin voor een reis naar de ruimte met Virgin Galactic SpaceshipTwo. Dit ruimteschip is van miljardair Richard Branson, tevens eigenaar van Virgin.

Mooie herinneringen

“In januari 2014 kocht ik een kaartje met bitcoin om het heelal te verkennen met de Virgin Galactic. De prijs van 1 BTC was destijds 800 dollar. Ik zal die fout niet opnieuw maken. Ik werd hieraan herinnerd toen ik een kopie van het boek ‘Bitcoin Billionaires’ naar mijn vriend Richard Branson stuurde.

De tweeling betaalde 250.000 dollar in bitcoin voor ruimtevlucht

Na jaren van testen om commerciële vluchten mogelijk te maken, zegt Branson dat zijn SpaceShipTwo eindelijk klaar is om zijn eerste reis te maken. En dat zou al voor het einde van 2019 mogelijk moeten zijn.

De twee broeders Winklevoss worden een van de eerste passagiers, aangezien zij hun vlucht vijf jaar geleden al boekten.

In 2014 betaalden Tyler en Cameron 250.000 dollar in bitcoin om 60 mijl boven de aarde te vliegen. Op dat moment was de koers van bitcoin ongeveer 800 dollar. De tweeling betaalde dus ongeveer 312 bitcoin.

Vandaag schommelt de bitcoin koers rond de 10.000 dollar, dus als je dat zou omrekenen dan heeft de tweeling 3,12 miljoen dollar betaald voor hun ruimtereis.

Vertrouw nieuwe technologie

“Cameron en ik hebben besloten onze bitcoin te gebruiken om de sprong naar de maan te wagen. Waarom? Omdat bitcoin en Sir Richard Branson’s Virgin Galactic twee technologieën zijn die op zinvolle wijze bouwen aan een betere wereld. We proberen beide pijnpunten en wrijving te verminderen.”

Ook wilden Tyler en Cameron laten zien dat ze vertrouwen hebben in nieuwe technologie. Het ruimteschip was destijds nog niet getest, zelfs alleen nog maar in de conceptfase, maar de tweeling vindt dat de mensheid hun grenzen moet blijven verleggen. Ze zien hierin veel paralellen met de opkomst van bitcoin.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.