De stablecoin van Terra (LUNA) is groter dan BUSD van Binance

De stablecoin van Terra’s wordt steeds populairder bij investeerders. Vandaag markeert de dag dat UST groter is dan de stablecoin van Binance (BUSD). Hiermee is de coin nog maar twee plekken verwijderd van de top 10 crypto valuta.

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat het handelsvolume van UST ongeveer één vijfde van BUSD is. De reden dat UST boven BUSD staat, heeft dus niet te maken met het vele handelen, maar met een grotere market cap.

Hoe werkt UST?

De UST heeft een algoritme waardoor de prijs van UST gelijk blijft aan één dollar. Het is een belangrijke speler in de stablecoinmarkt, aangezien zij een belangrijk gat opvullen in deze markt; decentrale stablecoins. Dit is anders dan bijvoorbeeld Tether (USDT) of BUSD, die door een centrale organisatie op één dollar worden gehouden.

De stablecoin Terra USD (UST) is van de Terra (LUNA) blockchain. Die twee hebben een belangrijke connectie, want juist door LUNA kan USDT op één dollar worden gehouden.

De holders van LUNA kunnen – bij grote vraag naar USDT – hun coins inwisselen (lees: verbranden) voor een gelijke waarde aan UST. Hierdoor gaat de prijs van UST niet omhoog bij grotere vraag, maar wordt de prijs gelijk aan één dollar gehouden (omdat er UST bijgemaakt wordt, door LUNA die uit de circulatie gehaald wordt).

Bron: Coinmarketcap

Volgens Coinmarketcap is de totale marktkapitalisatie van UST op dit moment 17,5 miljard dollar (16,20 euro). Hiermee staat de coin één plekje voor BUSD, met een marketcap van 17,4 miljard dollar. Het verschil is nog minimaal.

10 miljard dollar aan bitcoin

Terra is de laatste tijd veel in het nieuws door mede-oprichter Do Kwon. Hij wil namelijk 10 miljard dollar aan bitcoin kopen om zijn UST-reserves te ondersteunen. Dit kan een reden zijn voor de snel groeiende market cap van UST.

Een van de redenen waarom deze stablecoin zo hard kon groeien, is een stijgende vraag. Een merkwaardige reden, als je ziet dat het handelsvolume maar 20% is van BUSD.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.