Niet geïnvesteerd in Bitcoin voor 2013? DeFi voor 2021 biedt zelfde kans

Qiao Wang, voormalig manager bij crypto-analysebedrijf Messari, zegt dat gedecentraliseerde financiering (DeFi) hem doet denken aan bitcoin en ethereum voordat de prijzen van de twee grootste cryptocurrency’s omhoogschoten.

Wees er op tijd bij

In een tweet vergelijkt Wang DeFi met de begindagen van Bitcoin en Ethereum.

‘Vanuit investeringsoogpunt waren bitcoin van voor 2013 en ethereum van voor 2015 eenmalige asymmetrische weddenschappen. DeFi pre-2021 is een eens in een decennium IMO (totdat het tegendeel is bewezen). Als je de eerste twee hebt gemist, mag je de laatste niet missen.’

Laat je niet afleiden

Hoewel Wang op de lange termijn optimistisch is over de opkomende sector, waarschuwt hij zijn 30.000 volgers dat er slechte partijen zijn die op investeerders in de ruimte azen.

‘Er was de afgelopen twee maanden veel onzin, maar laat je hier niet door afleiden. Probeer een tiental echte producten en je krijgt een beter idee van hoe DeFi fundamenteel nieuw en interessant gebruikersgedrag mogelijk maakt.’

Correlatie bitcoin en aandelen verklaarbaar

Wangs opmerkingen over bitcoin, DeFi en ethereum vielen samen met een koersdaling, veel investeerders namen hun winst. De correctie op de gehele cryptomarkt viel samen met de terugval op de goud- en aandelenmarkten. De correlatie tussen bitcoin en Amerikaanse aandelenindexen heeft een eenvoudige verklaring, zegt Wang.

‘Mijn beste gok waarom bitcoin op korte termijn gecorreleerd is met aandelen, is dat een traditionele instelling van redelijk formaat een backtest deed van 2 maanden (maart en april 2020) aan gegevens en besloot om de correlatie te verhandelen, en handelde naar een self-fulfilling prophecy.’

Schuld van tradingbots

Wang is ook van mening dat de positieve correlatie op korte termijn laat zien dat er een verband is met hoogfrequente algoritmische handel. Hij wijt dit dus niet aan macro-economische factoren. Hieronder deelt hij ook waarom vraag en aanbod van de dollar geen factor is.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Goed punt, maar Ethereum en Bitcoin waren enkele munten. Van DeFi zijn er zo ontzettend veel projecten. Misschien een artikeltje wijden aan de meest veelbelovende DeFi projecten en de meest ondergewaardeerde DeFi projecten van dit moment?
  Uiteraard kan er geen enkele rechten aan ontleend worden, maar ben wel benieuwd naar jullie mening. Er zijn zoveel DeFi projecten dat ikzelf door de bomen het bos niet meer zie.

  14 september 2020
 • Please. Shitcoinery vergelijken met Bitcoin is als vloeken in de kerk.

  15 september 2020
 • u kunt altijd geld verdienen op altcoins, ze zijn snel en gemakkelijk ontgonnen, in tegenstelling tot bitcoin. Krypton uit het utopia ecosysteem wordt bijvoorbeeld alleen op RAM gewonnen en wordt goedkoop verkocht.

  15 september 2020
 • Als je niet in 2013 bitcoins hebt gekocht dan is dat jammer maar niet erg. Als je ze vandaag koopt ben je nog vroeg genoeg om in te stappen. Als je erover denkt om wat anders te kopen kijk dan naar de volgende kenmerken:
  Transparantie
  Mate van decentraliteit
  Hashpower
  Supply
  Usercase

  Laat je niks op de mouw spelden door mooie praatjes en allerlei ingewikkelde onzinverhalen met dure termen. Als je het zelf niet begrijpt dan begrijpen de ontwikkelaars het, over het algemeen, nog minder. 99% is pure pump en dump scam. Momenteel zie ik alleen Bitcoin als decentrale crypto met daarna op grote afstand Litecoin. Je kunt aan scams natuurlijk ook verdienen als je op tijd uitstapt maar de vraag is of je dit wilt en durft.

  16 september 2020