DeFi blijft groeien: meer dan 1.000 tokens vertegenwoordigen 2 miljard dollar

Decentralized Finance (DeFi) blijft exponentieel groeien. Alleen al in mei zijn er duizend nieuwe assets bijgekomen die gebruik maken van decentralized finance. En volgens de meest recente cijfers maken 550.000 mensen en partijen gebruik van DeFi.

Flinke groei

Evgeny Yurtaev is oprichter van het project Zerion. Hij deelde op Twitter een grafiek van het aantal DeFi-assets, en zei erbij “dit lijkt mij exponentieel,” verwijzend naar de snelle groei van DeFi. Vooral in mei ging het hard, voor het eerst zijn er nu meer dan 1.000 DeFi assets. Meer dan 75 procent gebruikt daarbij het Uniswap protocol.

In een draadje op Twitter gaat Yurtaev verder: “Wat het internet deed met content, gaat DeFi doen met financiën. DeFi is het nieuwe FinTech. Het komt allemaal neer op de kosten van de distributie. Het internet zorgde dat content publiceren praktisch gratis is geworden. Maar dit is nog niet gebeurd in de wereld van financiën.”

Aantal gebruikers blijft groeien

Ook het aantal gebruikers van DeFi blijft doorgroeien. Uit data van Ethereum analyse-platform Dune Analytics blijkt dat er bijna 600.000 DeFi gebruikers zijn. Het totale aantal DeFi-gebruikers was in mei nog 193.000, waarbij het grootste deel van de afkomstig is van Kyber (74.360) en Uniswap (70.739). De cijfers zijn exclusief 362K DAI-gebruikers.

De jaarlijkse toename is tot nu toe iets minder dan 100.000 gebruikers met in maart een lichte daling van het aantal nieuwe gebruikers, mogelijk veroorzaakt door de wereldwijde verspreiding van COVID-19.

2 miljard dollar aan DeFi projecten

Het zijn nog kleine aantallen, maar de adoptie van DeFi blijft toenemen. Wanneer de producten nog gebruiksvriendelijker worden, zal DeFi wellicht nog populairder worden. Volgens DeFi Market Cap beslaat de totale DeFi-markt nu meer dan 2 miljard dollar. Het grootste DeFi project is MakerDAO, met een totale marktwaarde van 596 miljoen dollar.

Uit een onderzoek van CoinGecko blijkt dat 89% van de respondenten op de hoogte is van DeFi, met als bekendste app MetaMask.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.