Waves CEO: “Laten we geen ICO bubbel maken van DeFi”

DeFi (gedecentraliseerde financiën) is hip en happening, de koersen van DeFi-cryptomunten gaan door het dak. Neem de token van Compound, die in één week stijgt van 75 dollar naar 370 dollar. Daarmee vliegt COMP in slechts een week na lanceren de top 20 van CoinmarketCap in.

In sommige opzichten lijkt het enthousiasme veel op de hype rondom Initial Coin Offerings (ICO’s) in 2017. Toen veranderde alles wat met blockchain en tokens te maken had in goud.

Maar Sasha Ivanov, CEO van cryptoproject Waves, hoopt niet dat het zover komt: “Alsjeblieft, laten we geen nieuwe ICO bubbel maken van DeFi.”

DeFi is de toekomst, maar geen bubbel

Cointelegraph sprak met Ivanov. Op de vraag om zijn statement te verduidelijken reageerde hij als volgt:

“DeFi is de toekomst, maar het maakt nu het bubbelgedeelte van de cyclus mee. Dit kan de ontwikkeling op de lange termijn schaden.”

Volgens Ivanov kan je DeFi-tokens zien als utility tokens, en “hebben ze een mechaniek wat ze waardevol maakt.” Echter stelt hij dat “de prijs soms inadequaat is, wat lijkt tot bubbel-achtige situaties.”

DeFi minder geschikt voor de beginnende belegger

Voor beginnende beleggers is DeFi minder aantrekkelijk dan ICO’s, vanwege de complexe structuur. Toch hebben DeFi-producten ook risico’s. Ivanov vertelt daar het volgende over:

“DeFi-producten zijn geavanceerder van aard dan eenvoudige ICO-tokens. Dit zal waarschijnlijk de instroom van niet-gekwalificeerde beleggers beperken. Maar de toekomstige onvermijdelijke volatiliteit en prijsdalingen kunnen de perspectieven van DeFi ernstig schaden. Perspectieven die anders zeer rooskleurig zouden zijn.”

Markt is met 124 procent gestegen

Vanmorgen schreven we over de snel groeiende DeFi-markt. In totaal wordt voor ongeveer 1,5 miljard dollar aan crypto vergrendeld. De dollarwaarde van de totale DeFi-markt is sinds begin dit jaar met 124 procent gestegen. Dat is veel meer dan de waarde van de cryptomarkt, die met ‘maar’ 42 procent is gestegen.

Ethereum wordt gezien als de reservemunt van DeFi, ruim 3 miljoen ethers zijn vastgezet in gedecentraliseerde financiën.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.