Opnieuw een record: 6 miljard dollar vastgezet in DeFi

De decentrale financiering-sector (DeFi) blijft maar groeien! Volgens statistiekenwebstie DeFi Pulse wordt er in totaal voor meer dan 6 miljard dollar aan waarde opgeslagen binnen DeFi projecten. Het gaat nu wel erg snel, want afgelopen vrijdag werd nog de mijlpaal van 5 miljard dollar behaald.

DeFi groeit en groeit

DeFi-projecten schieten als paddenstoelen uit de grond, de één nog succesvoller dan de andere (uitzonderingen daargelaten). De drie grootste projecten van dit moment zijn Maker, Aave en Curve Finance. Gezamenlijk nemen zij meer dan de helft van de totale markt in beslag, als je kijkt naar de waarde vastgezet in dollars.

Op 15 februari werd de mijlpaal van een miljard dollar voor het eerst bereikt. De uitbraak van het coronavirus gooide in eerste instantie roet in het eten, in nog geen maand halveerde de waarde van alle tokens op DeFi-protocollen. Maar daarna volgde de opmars, eerst geleidelijk en vanaf medio juni parabolisch. Record na record werd verbroken, en op dit moment wordt er dus voor meer dan 6 miljard dollar vastgehouden. 

Hoe werkt DeFi?

Het vastzetten van cryptocurrency’s kan je vergelijken met het stallen van je geld op een depositorekening. Je zet je waarde vast en ontvangt daar rente over.

Maar er zijn wel wat belangrijke verschillen tussen DeFi en een depositorekening. Bij DeFi blijf jij altijd in het beheer van je munten. Daarnaast kan je jouw coins terugtrekken wanneer je dat wil.

Bij Maker kan je bijvoorbeeld je ether stallen en uitlenen. In ruil daarvoor ontvang je hetzelfde aantal Dai tokens. Dai is een stablecoin, met een waarde gekoppeld aan de dollar. Anders dan bij Tether wordt Dai niet gedekt door de dollar, maar door een andere token, MakerDAO. Via smart contracts wordt ervoor gezorgd dat de prijs van Dai altijd gelijk staat aan één dollar.

Wil je zelf aan de slag met DeFi? Zorg dan dat je je goed inleest voordat je investeert in een project. Je kan veel geld verdienen, maar net zo goed verliezen. Bij YAM ging het bijvoorbeeld fout, de token daalde met 98 procent in een paar uur tijd. Investeer daarom nooit meer dan je bereid bent te verliezen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.