deutsche-telekom-polygon-matic

Deutsche Telekom wordt een node op het netwerk van Polygon

Het Duitse bedrijf Deutsche Telekom gaat zijn infrastructuur gebruiken om een node te draaien op het Polygon Network. Hiermee wordt Deutsche Telekom één van de ongeveer honderd nodes op Polygon.

Een node helpt bij het valideren van transacties en bij diensten rondom staking. Polygon heeft namelijk een zogenaamde Sepernets-oplossing gebouwd, om transacties op het Ethereum-netwerk nog sneller te laten gaan.

Wat biedt Deutsche Telekom?

Deutsche Telekom biedt advies- en softwareontwikkelingsdiensten, en maakt tevens gebruik van zijn infrastructuur om de netwerkbeveiliging te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te verkennen als node voor verschillende blockchain-protocollen. Dit is niet de eerste node van het telecombedrijf, ze draaien namelijk ook nodes voor de blockchains van Chainlink, Celo, Q, Flow en Ethereum.

Door op te treden als een Polygon-node zal Deutsche Telekom MMS helpen bij het beveiligen van Polygon’s proof-of-stake sidechain en Sepernets-keten. En dit moet weer leiden tot verbeterde beveiliging, decentralisatie en beheer van het protocol.

Geen halve maatregelen

Het bedrijf zal een full node uitvoeren, in tegenstelling tot een half node. Het verschil is dat ze de volledige blockchain opslaan (of ja, een kopie eigenlijk), blokken produceren en transacties valideren, terwijl het ook checkpoints vastlegt op het Ethereum-mainnet.

Dirk Röde, hoofd van het Blockchain Solutions Center van Deutsche Telekom:

‘Deutsche Telekom is niet alleen een gerenommeerde infrastructuuraanbieder voor mobiele en internetdiensten, maar doet ook aanzienlijke toezeggingen om zijn aanwezigheid en betrouwbaarheid als infrastructuuraanbieder in het web3-domein uit te breiden.’

Geld verdienen aan node

Röde zei verder dat dit goed te combineren valt met commerciële activiteiten. Ze krijgen namelijk de onderliggende crypto, in dit geval Matic, voor het draaien van een node. Dit geeft Deutsche Telekom een ‘betrouwbare, nieuwe en schaalbare bron van inkomsten.’

Dit klinkt als muziek in de oren van Michael Blank, CEO van Polygon Labs. Hij zegt dat dit soort samenwerkingen de weg zou kunnen effenen voor meer reguliere bedrijven om blockchain-technologie te omarmen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.