Deutsche Telekom investeert in blockchain van Celo

Het Duitse telecommunicatiebedrijf Deutsche Telekom heeft geïnvesteerd in het openbare blockchain-netwerk Celo, maakte het bedrijf bekend via een persbericht.

CELO staking

Deutsche Telekom kocht een onbekend aantal CELO-tokens en is van plan deze in te staken. Door dit te doen, zal de dochteronderneming van het bedrijf, T-Systems MMS, optreden als node. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van de Open Telekom Cloud (OTC), een schaalbaar cloudinfrastructuursysteem dat het bedrijf heeft ontwikkeld.

Volgens de aankondiging voldoet de OTC aan de beveiligings- en nalevingsvereisten van de Europese regelgeving om ervoor te zorgen dat alle financiële diensten veilig en goed gereguleerd zijn.

Deelname aan blockchain

‘Onze investering in CELO, gecombineerd met de infrastructuur die wordt beheerd door T-Systems, stelt ons bedrijf in staat om op een strategische manier deel te nemen aan een openbaar blockchain-netwerk. We zijn in staat om het Celo-netwerk te beveiligen met onze investering en onze eigen cloudinfrastructuur. Tegelijekrtijd maken we onboarding van gebruikers en use-case-ontwikkeling mogelijk bovenop het Celo-netwerk,’ aldus Adel Al-Sale, bestuurslid van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems.

Celo is een wereldwijd, open-source betalingsplatform waarmee gebruikers betalingen kunnen doen met een mobiele telefoon. Behalve dat het een validator is op het netwerk, zal Deutsche Telekom validators toestaan ​​om verificatie sms-berichten te verzenden met behulp van de SMS-API.

‘Het vergroten van de diversiteit aan sms-providers op het Celo-platform verbetert zowel de veiligheid als de betrouwbaarheid van het gedecentraliseerde telefoonverificatieprotocol, dat een centrale rol speelt bij het gebruiksvriendelijk maken van de Celo-blockchain,’ aldus de aankondiging.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.