Deze NFT maker is er waarschijnlijk vandoor met 70 miljoen dollar

Je hebt er misschien wel eens over gehoord; de NFT game ‘Pixelmon’. De maker(s) van deze NFT’s hadden een opbrengst van maar liefst 70 miljoen dollar, en sinds 55 dagen is er niks meer vernomen van het bedrijf. De NFT-game had flinke beloftes om dit spel van de grond te krijgen met gepixeleerde monstertjes, vergelijkbaar met Pokémon.

Het lachwekkende resultaat

Echter, de output van het bedrijf is tot nu toe minimaal. Je kan enigszins stellen dat deze NFT’s lachwekkend zijn – behalve voor de investeerders natuurlijk. Een paar weken terug kwam Pixelmon met de eerste in game NFT’s, die niet bepaald goed werden ontvangen.

Dit is ergens wel logisch als je het resultaat ziet van NFT’s die 3 ethereum kostten om te minten. Ik presenteer u, Pixelmon Kevin:

55 dagen stilte

Op het moment dat de eerste NFT’s uitkwamen, zou er al een lichtje moeten branden. Als je de website van Pixelmon bekijkt en het resultaat van de poppetjes, dan is het overduidelijk dat er iets serieus mis gaat.

De tweede ‘red flag’ komt nu ook, na ongeveer twee maanden. Het twitteraccount van Pixelmon heeft al 55 dagen niks van zich laten horen. Een trieste zaak voor investeerders die veel geld investeerden.

De actie van Pixelmon blijkt weer een belangrijke les om je eigen research te doen als je aan de haal gaat met NFT’s. Check het plan, het team en de whitepaper goed. Want voor je het weet betaal jij drie ethereum voor een ‘Kevin’.

Het vervolg

Ironisch gezien is de laatste tweet van Pixelmon een roadmap van de NFT-game. De vraag is alleen of ze deze beloftes waar kunnen maken, vooral na het presenteren van de machtig mooie en waardevolle Pixelmon-NFT’s. Investeerders hebben inmiddels veel geld verloren.

De maker van Pixelmon, die zichzelf Syber noemt op twitter, probeerde de hype tevergeefs op 3 maart toch nog aan te wakkeren.

“Hé iedereen, we hebben een telefoontje gekregen van het hoofd van een grote game studio. We zijn nu met hen bezig. We zullen de ruimtes herschikken zodra we kunnen”, aldus de geloofwaardige Syber op twitter.

Je kan inmiddels van uitgaan dat investeerders gescamd zijn – of Pixelmon moet binnen korte termijn hele mooie resultaten laat zien. Het bedrijf kreeg 70 miljoen dollar van investeerders en dat is niet bepaald terug te zien zijn in de NFT-monstertjes. Investeerders hebben nu de keuze om de NFT’s voor veel minder te verkopen, of om toch nog op een wonder te wachten. Wat zou jij doen?

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.