Elon Musk zegt dat Tesla bitcoin niet verkoopt en handen van diamant heeft

Bitcoin ging de afgelopen dagen door de slechtste periode sinds maart 2020 met een correctie van meer dan 50 procent. De koers viel daarmee terug naar niveaus die we sinds januari van dit jaar niet meer hebben gezien. Maar net zo snel als de prijs daalde, veerden we ook weer op nadat de bodem werd bereikt.

Op het moment van schrijven handelen we rond het niveau van 32.000 euro per bitcoin en lijkt het ergste achter de rug. De man die bijna persoonlijk verantwoordelijk was voor de dip, Elon Musk, liet weten dat Tesla niet gaat verkopen. Daar werd in de bitcoin gemeenschap gemengd op gereageerd.

Hij tweet dat Tesla Diamond Hands heeft, dat betekent HODL.

Musk, Tesla en het hobbelige bitcoin-avontuur

Het begon vorige week met het beruchte statement dat Tesla zou stoppen met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel vanwege klimatologische bedenkingen. Dat veroorzaakte paniek in de markt, aangezien Tesla zelf ook een behoorlijke hoeveelheid bitcoin bezit. In het statement stond al dat Tesla niet van plan is om de bitcoin die ze nog hebben te verkopen, maar dat zal door de massa niet opgepikt zijn.

De paniek sloeg verder toe nadat Musk het netwerk gecentraliseerd noemde vanwege de hoge concentratie van de hashing power in China. De man die in februari door de bitcoin gemeenschap werd binnengehaald als een Messias, lijkt nu volksvijand nummer één. Kort hierna klapte bitcoin opnieuw door een kritiek steunpunt in de grafiek en viel de koers nog verder naar beneden.

Tijdens de extreme dip van gisteren benadrukte hij dat Tesla niet zal verkopen. Niet iedereen in de bitcoin gemeenschap was blij met deze boodschap, aangezien ze liever hadden gezien dat Musk weer zou vertrekken. Zijn tweets zijn van grote invloed op de bitcoin koers en voor veel mensen zit een belangrijk deel van hun vermogen in bitcoin. Het staat Musk uiteraard vrij om te roepen wat hij wil, maar echt netjes is het niet van een miljardair die zich om geld geen zorgen hoeft te maken.

Zijn deze gebeurtenissen goed voor bitcoin?

Hoewel het wat de koers betreft een hobbelige paar dagen zijn geweest, hebben de gebeurtenissen nog maar eens aangetoond hoe krachtig bitcoin is. Het protocol trekt zich niets aan van de emoties van mensen en de uitspattingen van de meest invloedrijke personen op aarde.

Bitcoin produceert nog gewoon iedere tien minuten een blok en het lijkt erop dat daar voorlopig geen verandering in gaat komen. Precies dat maakt bitcoin tot een bijzondere uitvinding. Het staat compleet los van de emoties van mensen en laat zich door niets beïnvloeden. Het is een bron van zekerheid in een wereld die wordt gedomineerd door onzekerheid.

Het is wachten op de volgende kwartaalcijfers van Tesla, aangezien dat het moment zal zijn dat het bedrijf meer uitleg gaat geven over de bitcoin-strategie. Voorlopig lijkt de autofabrikant de bitcoin die ze nog hebben langer vast te houden, maar we zullen het pas zeker weten bij de volgende bekendmaking van de kwartaalcijfers. Laten we hopen dat Musk het de komende tijd iets rustiger aan doet op Twitter.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.