Dierendag 2019: voer vogels met cryptocurrency’s bitcoin, litecoin, nano of dogecoin

YouTuber ‘Mr. Dove ’heeft een livestream opgezet voor liefhebbers van vogels en mensen met crypto in overvloed. Kijkers kunnen de vogels voeren door Bitcoin, Litecoin, Nano of Dogecoin te doneren aan een van de vier adressen.

50 cent doneren

Mr. Dove heeft de ontvangstadressen in de beschrijving van de video gepost. De bijbehorende QR-codes zijn verwerkt in de video. De bedoeling is dat je een kleine donatie van 50 dollarcent doet. Op het moment dat de donatie binnen is wordt automatisch voedsel vrijgegeven. Volgens de YouTube pagina bevindt de vogelvoeder zich in een stedelijk gebied van Slowakije in Midden-Europa.

Hij legt uit hoe dit in zijn werk gaat:

“Als je 0,5 USD in cryptocurrency naar een van de bovenstaande adressen verzendt, ontvangt de lokale computer onmiddellijk een melding van de block.io-service (of van het NANO-knooppunt (snapy.io) – afhankelijk van de ontvangen valuta). Daarna verstuurt het programma een verzoek naar Arduino ESP8266 (op de feeder) om voedsel vrij te geven. ”


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Geen donaties, toch voedsel

Als een donateur besluit meer dan 50 dollarcent te sturen, dan heeft dat geen nut voor de vogeltjes. De feeder wordt maar één keer geactiveerd.  En stel dat het weer een slechte koersdag is voor bitcoin en vrienden, dan kan je voorstellen dat er nauwelijks donaties binnenkomen. Ook dan worden de vogels nog gewoon gevoerd, de feeder is ingesteld om automatisch elk uur voedsel uit te delen tussen 6.00 en 18.00 uur.

En nu de hamvraag, is er al veel gedoneerd? Tot nog toe zijn er 137 bitcointransacties gedaan, 48 dogecoin donaties, 124 litecoin donaties en liefst 768 donaties via nano. Omdat al deze blockchains openbaar zijn kan je dit zo terug vinden.

Wil je de vogeltjes voeren? Koop dan eerst bitcoin of litecoin.

Koop Bitcoin of litecoin

Mr. Dove is geïnspireerd geraakt door Ourchickenlife. Hetzelfde principe maar dan met kippen en bitcoin cash.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoe geweldig is dit!

    4 oktober 2019
  • Schrijf reactie:

    4 oktober 2019
  • In Herentals is het voederen van vogels verboden!!! De duiven sch****n alles onder in een stedelijk gebied.

    27 oktober 2019