Digital Currency Group laat verstek gaan op schuldbetaling van $630 miljoen aan Gemini

Als gevolg van de problemen bij onder andere FTX kwam ook het grote Digital Currency Group (DCG) in de problemen. DCG is het overkoepelende bedrijf van onder andere CoinDesk en Grayscale. Nu maakt Gemini bekend dat DCG zijn schuldverplichtingen ten aanzien van een schuld van 630 miljoen dollar niet is nagekomen.

In een nieuwe blogpost zegt Gemini dat ze samenwerking met Genesis, dat in eigendom is van DCG, om een oplossing te vinden voor het terugkrijgen van de assets van de gebruikers van Gemini Earn.

Wat is er aan de hand?

Genesis is een partij in de markt die voor andere beursplatformen het staking-gedeelte oppakte. Onder andere Gemini en Bitvavo hebben daar voor miljoenen dollars aan klantkapitaal ondergebracht. Na de problemen bij FTX bleek echter dat ze bij Genesis ook de zaakjes niet op orde hadden.

Door dat nieuws kwamen Gemini en Bitvavo even in zwaar weer terecht. Enige tijd geleden leek het erop dat er een oplossing was, maar nu blijkt dat DCG toch de afspraken met betrekking tot de schulden van Gemini niet nakomt.

Zou dat ook gevolgen hebben voor het Nederlandse Bitvavo? Daar horen we later waarschijnlijk meer over. Voor nu blijft het nieuws beperkt tot Gemini. Afgelopen week had DCG 630 miljoen dollar moeten overmaken naar Gemini en dat is niet gebeurd.

Uit de verklaring van Gemini blijkt dat zij nu in overleg zijn met de andere crediteuren om een oplossing te vinden. Een direct faillissement van DCG lijkt ook niet de meest handige oplossing. Dat kan ook nog een behoorlijke impact op de markt hebben.

Wat is Gemini Earn?

Gemini Earn is het staking-programma van Gemini wat zij in samenwerking met Genesis, het dochterbedrijf van DCG, hebben opgezet. Dat is ook de partij waar Bitvavo uiteindelijk bij is terechtgekomen voor dit onderdeel van de industrie. Helaas bleek dat achteraf een slechte keuze te zijn en komen beide beurzen hierdoor wellicht in de problemen.

Door deze berichtgeving krijgen wij in ieder geval sterk het idee dat de boel niet in de haak is bij DCG. In theorie zou dat tot het faillissement van enkele grote partijen binnen de industrie kunnen leiden. Het is voor de Bitcoin koers en de algehele markt te hopen dat de hoge heren en dames van DCG een faillissement weten af te wenden.

Alleen de tijd kan ons leren of dat een mogelijkheid is. Voor nu ziet het er allemaal niet fraai uit en zal waarschijnlijk ook Bitvavo snel met een verklaring komen over dit nieuws.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.