Dit is Airphoria, het nieuwe crypto NFT project van Nike en Fortnite

Nike en Fortnite hebben officieel hun nieuwe NFT-project, ‘Airphoria’, gelanceerd. 

Eerder al verklaarde Nike, via haar eigen sociale media kanalen, dat op 20 juni de ‘ultieme sneakerhunt’ van start zou gaan. In een begeleidend videofragment zagen we vervolgens de logo’s van Fortnite en Nike’s Air Max, te midden van zwevende wolken in de lucht.

De video onthulde vervolgens de naam van de sneakerjacht: Airphoria. De beelden eindigden met het logo van Nike’s Web3-platform, .Swoosh, naast het logo van Epic Games’ Unreal Engine.

Een unieke samenwerking

Dit unieke NFT-project brengt de fysieke en de digitale wereld bij elkaar. Airphoria biedt ervaringen en verzamelobjecten in beide werelden: zo zijn er in het spel een nieuw gelijknamig speelgebied en in-game accessiores toegevoegd en heeft Nike een limited edition collectie gelanceerd met T-shirts, ter ere van deze bijzondere samenwerking.

Deze stap kan tevens een enorme kans betekenen voor de adoptie van Web3 door traditionele gamers. In de afgelopen 30 dagen alleen al zag Fortnite volgens Active Player 242,9 miljoen actieve spelers.

Nike zit niet stil wat betreft crypto

De NFT-afdeling van Nike heeft de laatste tijd eveneens haar inspanningen opgevoerd om de traditionele gamingwereld te omarmen. Op 1 juni kondigde .Swoosh aan dat haar NFT’s geïntegreerd zouden worden in games van de hand van EA Sports. EA is het bedrijf achter onder meer de enorm succesvolle Fifa voetbalgame franchise.

Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.