Dit is hoeveel bitcoins Microstrategy op dit moment bezit

Het is weer zover. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, zag de kans schoon om de gemiddelde inkoopprijs van zijn bitcoins omlaag te halen. Microstrategy heeft namelijk weer een flink aantal bitcoins ingeslagen.

Groot aantal aankopen

Het is inmiddels niet meer onbekend dat Microstrategy een flink aantal bitcoins in bezit heeft. De CEO van het bedrijf is een grote bitcoin fanaat die vaak te zien is op tv of in podcasts, en leeft ook naar zijn bullish uitspraken over de grootste cryptomunt.

Het bedrijf heeft namelijk zo vaak bitcoins gekocht, wij als nieuwsplatform al vaker koppen moesten geschreven als ‘Microstrategy investeert nog eens 650 miljoen dollar in bitcoin‘. Michael Saylor en zijn bedrijf doen dit zo vaak, dat wij die artikelen net zo goed als een traditie kunnen beschouwen.

Deze week weer gekocht

De meest recente aankoop vond woensdag plaats. Microstrategie kocht toen voor 480 bitcoins voor een prijs van ongeveer 10 miljoen dollar (9,6 miljoen euro). Daarom vonden wij het eens tijd dat we niet alleen schrijven over de laatste aankoop, maar ook over het totaalbedrag en de gemiddelde aankoopprijs.

Om te beginnen is het belangrijk om te vermelden dat Michael Saylor en zijn bedrijf in het verlies staan met hun bitcoin aankopen. Er zijn veel dips geweest die het bedrijf opkocht, maar zoals we nu allemaal weten, is bitcoin nog veel verder gezakt.

De laatste aankoop was voor een prijs van ongeveer 20.800 dollar (19.950 euro) per bitcoin. Dit haalde het gemiddelde flink omlaag, aangezien Michael Saylor meldt dat de gemiddelde aankoopprijs – van alle bitcoins van Microstrategy – nu op ongeveer 30.600 dollar (29.350 euro) ligt.

Hoeveel verlies leed Microstrategy door bitcoin?

De laatste aankoop van het bedrijf was 480 bitcoin. Dat is erg veel voor een particulier, maar voor een bedrijf als Microstrategy is dit fractie van het geheel. Deze aankoop was namelijk goed voor maar 0,4% van hun gehele bitcoinvoorraad.

In totaal komt dit dus neer op een complete voorraad van bijna 130.000 bitcoins, aangekocht voor een totale waarde van bijna 4 miljard dollar. En dan denk je natuurlijk; wat zou het verlies dan zijn?

Met de gemiddelde aankoopprijs van 30.600 voor 130.000 bitcoins, komt dat – met een huidige koers van 19.000 – neer op een verlies van ongeveer 1,5 miljard dollar (1,44 miljard euro).

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.