Bitcoin nieuws

Dit is hoeveel bitcoins Microstrategy op dit moment bezit

Het is weer zover. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, zag de kans schoon om de gemiddelde inkoopprijs van zijn bitcoins omlaag te halen. Microstrategy heeft namelijk weer een flink aantal bitcoins ingeslagen.

Groot aantal aankopen

Het is inmiddels niet meer onbekend dat Microstrategy een flink aantal bitcoins in bezit heeft. De CEO van het bedrijf is een grote bitcoin fanaat die vaak te zien is op tv of in podcasts, en leeft ook naar zijn bullish uitspraken over de grootste cryptomunt.

Het bedrijf heeft namelijk zo vaak bitcoins gekocht, wij als nieuwsplatform al vaker koppen moesten geschreven als ‘Microstrategy investeert nog eens 650 miljoen dollar in bitcoin‘. Michael Saylor en zijn bedrijf doen dit zo vaak, dat wij die artikelen net zo goed als een traditie kunnen beschouwen.

Deze week weer gekocht

De meest recente aankoop vond woensdag plaats. Microstrategie kocht toen voor 480 bitcoins voor een prijs van ongeveer 10 miljoen dollar (9,6 miljoen euro). Daarom vonden wij het eens tijd dat we niet alleen schrijven over de laatste aankoop, maar ook over het totaalbedrag en de gemiddelde aankoopprijs.

Om te beginnen is het belangrijk om te vermelden dat Michael Saylor en zijn bedrijf in het verlies staan met hun bitcoin aankopen. Er zijn veel dips geweest die het bedrijf opkocht, maar zoals we nu allemaal weten, is bitcoin nog veel verder gezakt.

De laatste aankoop was voor een prijs van ongeveer 20.800 dollar (19.950 euro) per bitcoin. Dit haalde het gemiddelde flink omlaag, aangezien Michael Saylor meldt dat de gemiddelde aankoopprijs – van alle bitcoins van Microstrategy – nu op ongeveer 30.600 dollar (29.350 euro) ligt.

Hoeveel verlies leed Microstrategy door bitcoin?

De laatste aankoop van het bedrijf was 480 bitcoin. Dat is erg veel voor een particulier, maar voor een bedrijf als Microstrategy is dit fractie van het geheel. Deze aankoop was namelijk goed voor maar 0,4% van hun gehele bitcoinvoorraad.

In totaal komt dit dus neer op een complete voorraad van bijna 130.000 bitcoins, aangekocht voor een totale waarde van bijna 4 miljard dollar. En dan denk je natuurlijk; wat zou het verlies dan zijn?

Met de gemiddelde aankoopprijs van 30.600 voor 130.000 bitcoins, komt dat – met een huidige koers van 19.000 – neer op een verlies van ongeveer 1,5 miljard dollar (1,44 miljard euro).

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Crypto recap 9 augustus: ETH miners dreigen, 2 miljard gestolen via cross-chain bridges

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

8 uur geleden

Afgelopen jaar is er 2 miljard dollar gestolen via ‘cross-chain bridges’, wat zijn dit?

Criminaliteit is overal, maar crypto zichzelf naar een stereotype toegewerkt, waardoor deze twee onafscheidelijk lijken.…

13 uur geleden

Bitcoin analyse: combinatie van indicatoren laat mogelijke bodemvorming zien

Bitcoin laat de afgelopen dagen een mooie opwaartse trend zien en dat zorgt voor veel…

16 uur geleden

Major League Soccer biedt Bored Ape NFT contract aan als speler (echt waar)

Alsof de Bored Ape Yacht Club - en de Amerikaanse voetbalcompetitie - nog niet alles…

19 uur geleden

Ethereum miners dreigen met eigen blockchain, is dit voor het snelle geld?

Er gaan geruchten dat Ethereum miners na The Merge in september een afsplitsing willen hebben…

22 uur geleden

Crypto recap 8 augustus: cryptomarkt leeft op, en vastgoedmarkt zal voor 50% op blockchain bestaan

In deze video behandelt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-