Dit is waarom China kan zorgen voor grote crypto stijging in de herfst

De volgende grote bullrun wordt veroorzaakt door China. Arthur Hayes, een van de oprichters van crypto exchange BitMEX, schrijft dat niet Europa, en ook niet de VS, maar juist geld uit het oosten de volgende rally zal vormen.

China neemt stokje van VS over

Hayes deelde zijn mening op zijn blog, en hij is vooral negatief over hoe de Amerikaanse overheidsinstelling Securities and Exchange Commission (SEC) optreedt tegen crypto. Hij denkt dat dit het begin is en dat de cryptomarkt nog meer in paniek zal raken en nog verder zal instorten.

Volgens de ondernemer is het echter niet de VS, maar China die het stokje zou kunnen vasthouden terwijl crypto de volgende bullmarkt ingaat. En de enige katalysator om op te letten de “terugkeer van de Chinese handelaar” op het moment dat de Chinese yuan zwakker wordt.

‘De terugkeer van de Chinese cryptohandelaar via de financiële leidingen van Hong Kong zal de markt nieuw leven inblazen, terwijl tegelijkertijd de armzalige Amerikaanse massale welgestelden effectief worden buitengesloten.’

China zal net als in 2015 bullrun veroorzaken

Hij vergelijkt de huidige markt met hoe het was in de zomer van 2015. Dat was een ‘nucleaire bearmarkt.’ De markt had toen te kampen met de ineenstorting van Mt. Gox, de grootste cryptobeurs van de wereld destijds. Nu voelen we de naschokken nog van de val FTX, de cryptobeurs die in 2022 kopje-onder ging.

Bitcoin koers 2015

In de zomer van 2015 had de Bitcoin koers moeite om boven de 250 dollar uit te komen. Eigenlijk zien we dat nu ook weer, maar dan met factor 100. Bitcoin blijft rond de 25.000 dollar sukkelen.

‘Maar in augustus 2015 veroorzaakte de Chinese centrale bank plotseling een rally door de yuan te devalueren ten opzichte van de USD. Van augustus tot november 2015 is de prijs van Bitcoin verdrievoudigd, waarbij Chinese handelaren de markt omhoog stuwden. Ik denk dat iets soortgelijks zou kunnen gebeuren in 2023,’ merkte Hayes op.

Chinees kapitaal vlucht naar Bitcoin

Hayes ziet zoiets weer gebeuren, zeker nu de op een na grootste economie ter wereld aan een krankzinnige kredietuitgifte begint.

‘Hoe minder de Chinese economie groeit, hoe meer krediet er zal worden verstrekt. Dan zal de valuta verzwakken, zal kapitaal kunnen “vluchten” naar geschikte voertuigen, en ten slotte zullen de crypto-kapitaalmarkten de vonk krijgen om hopelijk de herfstrally te beginnen.’

Chinese yuan devalueren

Hayes zegt dat China hun eigen munt kan devalueren door veel geld te pompen in zogenaamde goede sectoren. Deze omvatten halfgeleiders, kunstmatige intelligentie (AI), schone energie en eigendom. Hij verwacht dat investeerders makkelijk en aantrekkelijk kunnen lenen voor deze sectoren.

‘Banken krijgen de opdracht krijgen om een bepaald bedrag aan yuan aan deze sectoren te lenen.’

De verzwakking van de yuan en de gerichte aanpak voor het aantrekken van crypto en blockchain in Hong Kong zullen sleutelfactoren zijn, voegde hij eraan toe.’ Het is een traject dat het beste bij HODLers past. Hij vatte zijn marktvooruitzichten samen: ‘Ik heb eerder voorspeld en blijf geloven dat Hong Kong het kanaal zal zijn waardoor Chinees kapitaal crypto kan bezitten.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.