Dit is waarom crypto vandaag zo hard gaat: BlackRock, EDX Markets en Deutsche bank

Wij moeten een nieuwe glazen bol kopen. De koersen stijgen vandaag wel heel erg hard, en dat zag er lange tijd niet zo uit. Dat komt doordat de Amerikaanse consumentenmarkt voor crypto juist klap na klap kreeg te verwerken. Maar waar de kleine mensen er uit worden gewerkt, profiteren de grote jongens.

De huidige stijging lijkt veroorzaakt te worden door nieuws uit de institutionele hoek.

Consumenten krijgen klappen

Het belangrijkste cryptonieuws van deze maand was het besluit van de SEC om Coinbase en Binance, de twee grootste bedrijven in de branche, aan te klagen. De SEC heeft verschillende beschuldigingen geuit, zoals het aanbieden van niet-gereguleerde effecten en het vermengen van geld van klanten.

De gevolgen van deze rechtszaken kunnen rampzalig zijn voor de Amerikaanse cryptosector. Als de SEC bijvoorbeeld wint van Coinbase, zal het bedrijf moeten stoppen met het aanbieden van staking-producten. In plaats daarvan moeten ontwikkelaars van gestakede producten eerst een licentie van het bureau krijgen.

En wie profiteert er?

Ondertussen zijn er tekenen dat veel grote bedrijven cryptocurrency’s omarmen. Zoals we hier schreven, heeft BlackRock de iShares Bitcoin Trust aangevraagd. Indien geaccepteerd, wordt dit de eerste spot-ETF in de crypto-industrie.

Het fonds zal het voor grote investeerders mogelijk maken om een blootstelling aan Bitcoin te hebben zonder de echte munt te bezitten. Het stelt klanten ook in staat om de munt vast te houden zonder exchanges zoals Coinbase en Binance te gebruiken. Dat doet BlackRock op de achtergrond wel.

Het is nog steeds onduidelijk of de SEC de spot-ETF zal toestaan, aangezien het in het verleden andere heeft afgewezen. Het belangrijkste verschil is dat BlackRock enkele maatregelen heeft toegevoegd om prijsmanipulatie te voorkomen in zijn ETF-registratie.

Lancering EDX markets en Deutsche Bank

Het andere belangrijke cryptocurrency-nieuws was de officiële lancering van EDX Markets, een niet-bewarende crypto-exchange. Dit was een cruciale ontwikkeling omdat de uitwisseling wordt ondersteund door Wall Street-bedrijven zoals Schwab, Fidelity en Citadel Securities. Al deze firma’s spelen een belangrijke rol in de VS, met Citadel als grootste marktmaker.

Ondertussen bevestigde Deutsche Bank dat het een crypto-bewaringslicentie had aangevraagd bij Bafin. Het bedrijf hoopt cryptobankdiensten aan te bieden aan welvarende mensen in Duitsland.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.