Dit is waarom Luna Classic (LUNC) 50% stijgt in 4 uur tijd (en nog verder kan stijgen)

Het is weer zover. Luna Classic (LUNC) weet binnen zeer korte tijd met tientallen procenten omhoog te gaan. De munt steeg zo hard, dat het meer dan de helft van zijn waarde erbij kreeg binnen 4 uur. Hoe kan dit?

Wat is er gebeurd?

LUNC is de afgelopen 4 uur met maar liefst 50% gestegen. Deze prijsactie is een reactie op een belangrijk nieuwtje van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. Zij vertelden namelijk dat ze een verbrandingsmechanisme gingen implementeren. Dit is een van de grootste nieuwtjes voor LUNC in de afgelopen tijd.

Zoals sommigen van jullie weten, zou LUNC beginnen met het verbranden van tokens. Deze verbranding van tokens – door een belasting van 1,2% op transacties – zorgt ervoor dat het aantal tokens afneemt. Dit is nodig om het project nog enigszins te kunnen redden, nadat het eerder dit jaar volledig instortte.

Eduard Kim, een docent informatica aan de Drexel Universiteit lichtte dit verder toe in een Medium artikel. Het verbranden van tokens kon al geïmplementeerd worden op de blockchain (on-chain) Het enige probleem was volgens hem dat het verbranden van deze tokens ook off-chain (buiten de blockchain om) moest gebeuren. Dit betreft bijvoorbeeld de verbranding/ belasting op centrale exchanges (CEX) – zoals bijvoorbeeld Binance.

Groot nieuws

Nu de grootste exchange van de wereld hier toestemming voor heeft gegeven en dit verbranden toestaat, is er een stormloop op LUNC. De LUNC gemeenschap had een aanvraag gedaan bij Binance, en de exchange kwam met de volgende reactie:

“In antwoord op het voorstel van de LUNC gemeenschap over het verbranden van handelskosten met behoud van een goede handelservaring voor gebruikers, zal Binance een verbrandingsmechanisme implementeren om alle handelskosten op LUNC spot en marge handelsparen te verbranden door ze naar het LUNC verbrandingsadres te sturen, zo legt Binance uit.

50% in 4 uur

Zoals te zien in onderstaande grafiek, gaf dit nieuws een supersterke reactie op de koers. De totale waarde steeg met 50% binnen 4 uur. Aangezien dit nieuws net pas is gepubliceerd, is het afwachten of dit het einde was van deze spurt.

De token is de laatste tijd veel in het nieuws. Niet zo lang geleden steeg de munt al eens 430% in een periode van 30 dagen. Nu het herstelplan bekend is, en Binance een groot gedeelte van het plan ondersteunt, zijn er al meer mensen die positief tegen de token aankijken.

Het verbranden van LUNC is pas een van de eerste fases van het volledige herstelplan. Het kan dus goed zijn dat de token nog een grotere spurt zal maken. Het is alleen geen garantie, aangezien het plan officieel in 2023 afgerond wordt. Lees hier hoe dit plan eruit ziet.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • maar kelderd ook weer net zo hard

    27 september 2022